Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνική υποδομή, αναδείχτηκαν στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη, στο Νοσοκομείο Βόλου, με υγειονομικούς και εργαζομένους αλλά και με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στις συζητήσεις που έγιναν επισημάνθηκε ότι, το Νοσοκομείο Βόλου είναι υποστελεχωμένο, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι μόνο το 53% των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα είναι καλυμμένες. Ακόμα, τονίστηκε ότι, οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις τεσσάρων γιατρών του Νοσοκομείου, ενός παθολόγου, μίας κυτταρολόγου, μίας βιοπαθολόγου και ενός ακτινολόγου, θα εντείνουν το πρόβλημα των τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό . Επίσης, στο τέλος του έτους θα λήξουν οι συμβάσεις εκατοντάδων εργαζομένων, ενώ παραμένουν σε αναστολή εργασίας 54 εργαζόμενοι επί 10 μήνες, αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Επιπλέον, η τακτική της 5ης ΥΠΕ να καλύπτει τα κενά με μετακινήσεις γιατρών, επιδεινώνει το πρόβλημα.

Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό οι ελλείψεις είναι μεγάλες, υπάρχουν προβλήματα. Ενδεικτικά διαπιστώθηκε πως, δεν χρησιμοποιείται  ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής, ο οποίος υπάρχει στο νοσοκομείο από το 2013 , λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού.

Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά τον αγώνα των εργαζομένων.

Προηγούμενο άρθροΟκτώ χρόνια στην ανάκριση μεγάλη υπόθεση για στοιχηματική απάτη
Επόμενο άρθροΕνεργειακή κρίση: Η Ολλανδία αίρει τους περιορισμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα