Εθελοντική αιμοδοσία στην παραλία του Βόλου πραγματοποιήθηκε από την ΑHEPA CHAPTER HJ-13 Βόλου, με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», όπως επίσης και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας. Μπροστά από την είσοδο του λιμανιού τοποθετήθηκε κινητή μονάδα αιμοδοσίας όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να δώσει αίμα, αλλά και να συμμετάσχει και να παρακολουθήσει επίδειξη πρώτων βοηθειών και πιο συγκεκριμένα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Ο πρόεδρος του τμήματος ΑΧΕΠΑ HJ-13 Βόλου, Λάμπρος Βελούδος, τόνισε το πόσο σημαντική είναι η βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο με την αιμοδοσία σε μια περίοδο που το αίμα σπανίζει, ενώ αντίθετα η ανάγκη για αυτό αυξάνεται. Φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για τη συνεργασία των τριών συλλόγων καθώς όπως δήλωσε «η αιμοδοσία μέχρι τώρα φαίνεται πως έχει πολύ καλά αποτελέσματα, έτσι ευελπιστούμε να φτάσουμε στο ταβάνι των προσδοκιών μας».

Σε ένα κλίμα ευγνωμοσύνης η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», Ανδρομάχη Ροϊλού, ευχαρίστησε τόσο τους ΑHEPA HJ-13, όσο και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για τη διοργάνωση και συμμετοχή στην εκδήλωση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να κατέβει στο λιμάνι και να δώσει αίμα.

Πέραν της αιμοδοσίας, στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, η οποία πραγματοποίησε επίδειξη ΚΑΡΠΑ όπως και πρώτων βοηθειών. Ο πρόεδρος, Κώστας Τράγαλος, φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση, ευχαριστώντας τους ΑHEPA CHAPTER HJ-13 Βόλου, ενώ προώθησε τη σημαντικότητα της αιμοδοσίας που δίνει ζωή, αλλά και της ΚΑΡΠΑ που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος «επαναφέρει τη ζωή».

 

 

Προηγούμενο άρθροΝότης Μηταράκης: Αποσυμφορούμε τα νησιά, τις πόλεις και τις γειτονιές μας
Επόμενο άρθροΚλέφτες με σκούτερ πήραν από τον ηθοποιό Ντανιέλ Οτέιγ ρολόι 39.000 ευρώ ενώ αυτός… ήταν μέσα σε ταξί