Από ”σαράντα κύματα” θα περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με επιστροφή φόρου από την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται και για τους περισσότερους από αυτούς δεν θα πάρουν ποτέ την επιστροφή!!!!!!!!

Με βάση τα τελευταία στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για έναν στους επτά φορολογούμενους, δηλαδή για 559.000 δηλώσεις σε σύνολο 4.010.260 που έχουν εκκαθαριστεί, προκύπτει επιστροφή φόρου που κατά μέσο όρο κυμαίνεται στα 352 ευρώ, αλλά για να λάβουν τα χρήματα, θα πρέπει να μην έχουν ούτε ένα ευρώ χρέος σε εφορία η ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και αν η οφειλή τους είναι σε ρύθμιση, ή, πληρώνεται κανονικά, όπως ο ΕΝΦΙΑ!!!!!!!!!

Το ισχύον νομοθετικό καθεστώς προβλέπει ότι, πριν από την εκταμίευση του ποσού στο δικαιούχο, οι ελεγκτικές αρχές ”ψάχνουν” το φορολογούμενο προκειμένου να διαπιστώσουν, αν υπάρχουν εκκρεμείς οφειλές προς την εφορία, ή, προς τον ΕΦΚΑ ,ή, αν υπάρχουν μελλοντικές οφειλές που δεν έχουν λήξει όπως π.χ ο ΕΝΦΙΑ.

Σε περίπτωση που υφίστανται τέτοια χρέη προχωρούν σε αυτόματο συμψηφισμό της επιστροφής με τις οφειλές, καθώς τα ποσά που αναγράφονται στο πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα συμψηφίζονται με πάσης φύσεως βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ. Μόνο σε περίπτωση που προκύψει υπόλοιπο τότε αυτό πιστώνεται στο τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

 

Προηγούμενο άρθροΜύκονος: Πάτησε με το αυτοκίνητο του γατάκι μπροστά στα μάτια της ιδιοκτήτριας του
Επόμενο άρθροΕξιχνιάστηκε διάρρηξη σπιτιού στο Βόλο