Συνέντευξη: Ανδρέας Αθανασούλης

Η κοσμοπολίτική Μύκονος παίζει μπάσκετ! Το «νησί των ανέμων» ψηλώνει, αποκτά σημείο αναφοράς στον αθλητισμό και βάζει τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει στα ελληνικά σαλόνια της πορτοκαλί θεάς…

Ο ΑΟ Μυκόνου από τα τοπικά πρωταθλήματα και τα ανοικτά γήπεδα βρήκε λιμάνι στο νέο κλειστό της Άνω Μεράς και φρόντισε στην πρώτη του παρουσία στις Εθνικές κατηγορίες να διατηρηθεί αήττητος μετρώντας 20-0 νίκες. Η ομάδα του νησιού των Κυκλάδων έκανε… κρουαζιέρα στην Γ’ Εθνική και ετοιμάζεται πλέον για το επόμενο βήμα.

Στη Β’ Εθνική αναμένεται να πρωταγωνιστήσει εκ νέου. Η διοίκηση που απαρτίζεται από επιχειρηματίες του νησιού, έχοντας την αμέριστη βοήθεια του κόσμου, σκοπεύει να γεμίσει το ρόστερ με παίκτες από το… πάνω ράφι, στοχεύοντας αρχικά στην άνοδο στην Α2. Στο βάθος των σκέψεων των Μυκονιατών όμως είναι η Basket League. Ένας μεγαλεπήβολος και πιο μακρινός στόχος που έρχεται ολοένα και πιο κοντά, καθώς τα χρήματα και το απαιτούμενο μπάτζετ μπορεί να βρεθεί, όμως μένει να βελτιωθούν και οι μπασκετικές υποδομές στο νησί!

Για το νέο και πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ, που έρχεται με σταθερά βήματα και ανεβαίνει σταθερά τις κατηγορίες μίλησε στη «Ζούγκλα» ο Γιώργος Γρυπάρης. Πρόκειται για τον άνθρωπο που… τρέχει την ομάδα και συντονίζει τις συντεταγμένες κινήσεις των Κυκλαδιτών.

 

«Στόχος μας για την ώρα είναι να φτάσουμε στην Α2»

«Πάμε βήμα-βήμα. Φέτος o στόχος είναι να κάνουμε μια καλή πορεία στη Β’ Εθνική, να είμαστε στην τετράδα για την άνοδο και να σταθεροποιηθούμε στη Β’. Το γήπεδο μας είναι μέχρι την Α2. Άρα ο στόχος μας για την ώρα είναι να φτάσουμε στην Α2 και μέσα από τις επιτυχίες και εάν υπάρχει η ίδια διάθεση και η ανταπόκριση από τον κόσμο που πραγματικά είναι συγκινητική για όχι η Basket League. Για την ώρα βήμα-βήμα», είπε το διοικητικό στέλεχος του ΑΟ Μυκόνου.

Αναφορικά με το νέο γήπεδο στην Άνω Μερά και την ανάγκη να φτιαχτεί κάτι μεγαλύτερο με προδιαγραφές… Α1, είπε: «Ο Δήμος είναι κοντά. Είμαστε σε συνεννόηση. Είναι στους στόχους τους να φτιάξουμε ακόμα ένα γήπεδο λίγο μεγαλύτερο απλά ας χαρούμε πρώτα αυτό μιας και μπήκαμε πέρυσι μέσα και βλέπουμε».

Αναφορικά με την οικονομική άνεση του ΑΟ Μυκόνου ξεκαθάρισε: «Υπάρχει. Δόξα τω θεώ σε εμάς από την αρχή ο στόχος που είχαμε ήταν να βάζουμε πολλοί από λίγα και όχι λίγοι από πολλά. Οπότε ο μεγαλύτερος χορηγός μας είναι ο κόσμος της Μυκόνου και έτσι μπορούμε και προχωράμε και θα έχουμε υγεία ανεξάρτητα από το ποιοι είναι στη διοίκηση κάθε φορά. Δεν εξαρτόμαστε από έναν που μπορεί να φύγει και μπορεί η ομάδα να βρεθεί ξεκρέμαστη. Είμαστε 7 άτομα στη διοίκηση που πιθανότατα και ο καθένας από τους 7 θα μπορούσε να σηκώσει μόνος του το βάρος της ομάδας. Μοιράζεται, αλλά κυρίως μοιράζεται με τον κόσμο του νησιού που δείχνει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και στα διαρκείας και στις χορηγίες και στις διαφημίσεις στο γήπεδο».

«Η ομάδα φτιάχτηκε για να μείνει»

Για τη νέα σεζόν που θα βρει τον ΑΟ Μυκόνου στη Β’ Εθνική με προπονητή τον Γιάννη Τζήμα, που ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα, είπε: «Στην ομάδα έχουμε την τύχη να έχουμε γενικό διευθυντή τον Γιώργο Τσιάρα. Ο Γιώργος είχε επαφές με τον Γιάννη τον Τζήμα. Μίλησαν και κατάφερε να τον πείσει για το όραμα που υπάρχει. Είναι σίγουρο ότι θα βρεθούμε στην Α2. Εάν όχι φέτος, εάν όχι του χρόνου, σε τρία χρόνια… Η ομάδα φτιάχτηκε για να μείνει και θα μείνει ψηλά ως εκεί που μπορεί να πάει. Α2 για την ώρα και όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα γήπεδα συζητάμε κάτι άλλο. Το να κατεβαίναμε Α1 και να βρισκόμασταν να παίζουμε στην Αθήνα θα ήταν τουλάχιστον ανόητο από την πλευρά μας και δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Όταν μπορέσουμε να φτιάξουμε το γήπεδό μας θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για Basket League. Αλλά η Α2 είναι ένα πρωτάθλημα που μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να περνάμε ωραία τον χειμώνα. Αυτό μας ενδιαφέρει και δουλεύουμε πολύ το καλοκαίρι για να μπορούμε να είμαστε εντάξει και στις υποχρεώσεις μας σαν ομάδα σε όλα τα επίπεδα».

Στην Μύκονο θα παραμείνουν από το ρόστερ της Γ’ Εθνικής οι Τσάμης, Καράμπουλας, Μάρτζος, Μακρής και Ονάσογλου. Για τις μεταγραφές ο Γιώργος Γρυπάρης είπε: «Κάτι παραπάνω για τους στόχους δεν μπορούμε να πούμε ακόμα. Έχουμε βρει τους στόχους. Έχουμε μιλήσει, απλά επειδή το θέμα του προπονητή τελείωσε μόλις προχθές (σ.σ. πριν τρεις ημέρες στις 4/7), ο προπονητής μαζί με τον Γιώργο (Τσιάρα) θα ρίξουν μια δεύτερη ματιά σε όλους τους στόχους που έχουμε. Η ομάδα ουσιαστικά είναι σχεδόν έτοιμη και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά να ολοκληρώνουμε. Δεν βιαζόμαστε, αλλά είμαστε σε πολύ καλό βαθμό κοντά σε συμφωνία με τους παίκτες που θέλουμε.

Την μεγαλύτερη μεταγραφή αεροδρομίου την κάναμε πέρσι, όταν φέραμε τον Καράμπουλα στη Μύκονο. Από εκεί και πέρα όλοι οι παίκτες που θα έρθουν θα είναι πάρα πολύ καλοί και θα είναι παίκτες που θα μπορούν να παίξουν και στην Α2. Ο στόχος μας δεν είναι να αλλάζουμε παίκτες συνέχεια. Είτε ανέβουμε φέτος, είτε ανέβουμε του χρόνου».

«Είχαμε πολλές προτάσεις να πάρουμε ΑΦΜ»

Η Μύκονος είχε προτάσεις να αγοράσει ΑΦΜ άλλης ομάδας και να ανέβει γρηγορότερα τα σκαλιά προς τα… σαλόνια. Αυτή η προοπτική όμως δεν ενδιαφέρει τους Νησιώτες. Ο Γιωργος Γρυπάρης εξήγησε το γιατί…

«Κάποια στιγμή είχαν έρθει την πρώτη φορά που ανεβήκαμε και μας είχαν προτείνει διάφορα ΑΦΜ και ένα από αυτά ήταν του Πανιώνιου. Θεώρησα ιεροσυλία να πάρουμε ένα ΑΦΜ μιας τέτοιας ομάδας και να το φέρουμε στο νησί. Ο Πανιώνιος πρέπει να είναι στη Νέα Σμύρνη. Όπως βλέπετε σαν τον Φοίνικα αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του και θα πάει εκεί που πρέπει να είναι. Θα ήταν κουταμάρα να πάρουμε ένα τέτοιο ΑΦΜ. Δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα. Είχαμε πολλές προτάσεις να πάρουμε ΑΦΜ. Δε θέλουμε. Δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο γιατί δεν βιαζόμαστε. Εμείς θέλουμε να απολαύσουμε αυτό το ταξίδι. Που να πάμε; Θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε να πάμε. Θα βάλουμε τις βάσεις. Κάθε χρονιά είναι τελείως διαφορετική. Το ζούμε. Μαθαίνουμε και όταν θα φτάσουμε εκεί που είναι να φτάσουμε θα είμαστε και έτοιμοι. Το να βρεθούμε στην Α1 σαν διάττοντας αστέρας και ξαφνικά να αρχίσουμε να κατεβαίνουμε τις κατηγορίες μία-μία δεν έχει νόημα. Η Β’ Εθνική είναι μία πολύ ωραία κατηγορία. Φέτος ειδικά που βρίσκονται και ομάδες ιστορικές ο Μίλωνας, ο Εθνικός, το Παλαιό Φάληρο, ο Πανιώνιος, το Αιγάλεω. Θα είναι τόσο ωραίες ομάδες. Ο κόσμος εδώ στη Μύκονο θα χαρεί τους αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι θα δούμε και την ήττα γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε χάσει παιχνίδι στις Εθνικές κατηγορίες. Θα έρθει και αυτή. Προετοιμαζόμαστε γι αυτό. Θα χαρούμε και με τις χαρές και με τις ήττες».

«Εμείς θα είμαστε Μύκονος»

Για το κοινό στη Μύκονο και στο ερώτημα αν υπάρχει αθλητική κουλτούρα στο νησί, απάντησε: «Το κοινό είναι πολύ συνειδητοποιημένο. Πέρσι η αλήθεια είναι ότι η διαφορά και του μπάτζετ και της ομάδας που είχαμε φτιάξει σε σχέση με τις άλλες βοήθησε στο να γίνει αυτό το 20-0, αν και δεν έγινε εύκολα γιατί τελευταίο παιχνίδι ήμασταν εμείς 19-0 και η Πεύκη 18-1. Τελικά κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η άνοδος. Την πετύχαμε. Το κοινό ξέρει τι γίνεται. Στόχος μας είναι να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο για να διασκεδάζει. Δεν θέλουμε ούτε χουλιγκανισμούς, ούτε βρισίματα. Αυτό δεν υπάρχει στη Μύκονο καθόλου και δεν θα υπάρξει. Εμείς θέλουμε στο γήπεδο την οικογένεια. Να απολαύσει το παιχνίδι, να περάσουμε καλά, να γελάσουμε και να τελειώσει. Είτε νικήσουμε, είτε χάσουμε, συνεχίζουμε. Ο στόχος μας είναι να έχουμε μία ομάδα ανταγωνιστική. Δουλεύουμε το καλοκαίρι και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε και από εκεί και πέρα όταν τελειώσουμε να πάμε στα χιαστί και βλέπουμε. Ουσιαστικά το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τον Γενάρη και μετά με την μεταγραφική περίοδο. Εκεί πια θα φανεί πως θα είναι οι ομάδες για τον τελικό στόχο».

Θα γίνει όμως η Μύκονος η ελληνική… Μονακό: «Βήμα-βημα. Εμείς θα είμαστε Μύκονος. Θέλουμε να έχουμε και κάτι άλλο να ασχολούμαστε να περνάμε πολύ καλά τον χειμώνα μας. Η ομάδα είναι για να μας φτιάχνει τον χειμώνα».

Ο ΑΟ Μυκόνου στο μπάσκετ εκτός από μία πολλά υποσχόμενη ομάδα που έρχεται με φόρα διαθέτει και πολύ ενεργά, διαδραστικά και με υψηλή αίσθηση του χιούμορ social media. Η σελίδα στο Facebook αξίζει την επίσκεψη του αναγνώστη και αποτελεί το… κερασάκι σε μία καλοστημένη αθλητική τούρτα που σερβίρεται στα παρκέ των Εθνικών κατηγοριών της Ελλάδας.

Η Μύκονος ζει το ταξίδι της στα λιμνάζοντα ύδατα του ελληνικού μπάσκετ και ετοιμάζεται να τα ταράξει με τον τρόπο της προκαλώντας ολοένα και μεγαλύτερη αίσθηση… Εν αναμονή των μεγάλων μεταγραφών οι Κυκλαδίτες χτίζουν το καράβι που θα τους οδηγήσει στην Α2!

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στα Σπάτα – Δεν απειλούνται σπίτια
Επόμενο άρθροΣαντορίνη: Σαν επιδημία εξαπλώνεται η «μόδα» του χαστουκιού