Η εταιρία ”BioMar Hellenic ABEEI” σε συνεργασία με πιστοποιημένο καταδυτικό συνεργείο και εταιρία συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων, σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, υλοποιεί  μια σημαντική δράση για τη προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Παγασητικού στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΒ.

Η δράση αφορά στον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι του Βόλου και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ανάσυρση των αποβλήτων από το βυθό ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 11/07 από το λιμενίσκο του τελωνείου από όπου ανασύρθηκαν μέσα σε 3 ημέρες πάνω από 2 τόνοι υλικών και αντικειμένων όπως καροτσάκια, ποδήλατα, καρέκλες, μπαταρίες, ελαστικά αυτοκινήτων, υπολείμματα αλιευτικού εξοπλισμού, πλαστικές συσκευασίες αλλά και ογκώδη αντικείμενα όπως βάρκες και στύλοι φωτισμού.

Κύριος στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης των πολίτων σε θέματα που αφορούν τη βιοποικιλότητα, τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και την προστασία των ελληνικών θαλασσών.

Ο Όμιλος ”BioMar” είναι κορυφαίος προμηθευτής ιχθυοτροφών υψηλής απόδοσης για την παγκόσμια βιομηχανία της υδατοκαλλιέργειας. Επί του παρόντος, ο Όμιλος λειτουργεί 16 εργοστάσια ιχθυοτροφών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εργοστάσιο στο Βόλο,  δυναμικότητας παραγωγής 70.000 τόνων περίπου, λειτουργεί από το 2001 στη Β’ΒΙΠΕ Βόλου και παράγει ιχθυοτροφές κυρίως για θαλάσσια είδη όπως λαβράκι, τσιπούρα, κρανίο, φαγκρί αλλά και τροφές για είδη του γλυκού νερού, όπως η πέστροφα και ο οξύρυγχος.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας της Ιεράς Συνόδου για τη βάφτιση των παιδιών ομόφυλου ζευγαριού
Επόμενο άρθρο«Ο ΠΑΟΚ μου έδειξε από την αρχή πόσο με θέλει»