Σημαντικές δυσχέρειες στην επεξεργασία πλήθους αιτήσεων πιστοποίησης αναπηρίας, καταγράφονται στο ΚΕΠΑ Βόλου, γεγονός που προκαλεί την αγανάκτηση ΑμεΑ και συγγενών τους στη Μαγνησία που περιμένουν την έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης και χορήγησης επιδομάτων. Τα προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη διοικητικού προσωπικού που έχει επισημανθεί αρμοδίως στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ από το καλοκαίρι του 2021, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Όπως καταγγέλλουν άτομα με αναπηρία, δυστυχώς δεν έχει σημειωθεί κατά τους τελευταίους μήνες βελτίωση της κατάστασης στο ΚΕΠΑ Βόλου, γεγονός που εμποδίζει την εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή δομή από το να επιταχύνει την έκδοση των πιστοποιήσεων και την επεξεργασία των φακέλων εκτίμησης αναπηρίας (αρχικών και παρατάσεων). Σημειώνεται ότι το ΚΕΠΑ Βόλου εξυπηρετεί ολόκληρη τη Μαγνησία, µε ένα πληθυσμό αναφοράς που ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους.

Πρόσφατα, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Τσακλόγλου, έδωσε κάποια γενικά στοιχεία για τον e-ΕΦΚΑ χωρίς όμως να ενημερώσει τη Βουλή για την πραγματική στελέχωση του ΚΕΠΑ Βόλου ή να περιγράψει συγκεκριμένα βήματα ενίσχυσης του προσωπικού του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας να ενημερωθεί για τα εξής:
1. Με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα αντιμετωπίσει άμεσα τα ήδη σημειωθέντα προβλήματα στελέχωσης του ΚΕΠΑ Βόλου µε διοικητικό προσωπικό
2. Πότε σχεδιάζει να προωθήσει την έκδοση νέου Π.∆ για την αναθεώρηση του Οργανισμού του Ε-ΕΦΚΑ

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκές κληρώσεις για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Πότε θα υπάρξει κορύφωση της πανδημίας – Εισηγήσεις για επαναφορά μάσκας στους κλειστούς χώρους