Την εκτίμηση πως η φωτιά που μαίνεται στην Πεντέλη είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί απόψε έκανε ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη επέμβαση και τόνισε πως θα πρέπει να διατηρηθεί μία αμυντική στάση, την οποία εξήγησε ως «μία επιτήρηση της πυρκαγιάς, ώστε όταν έρθει το πρωί να επέμβουν και τα εναέρια μέσα».

«Τώρα είναι πολύ δύσκολο η φωτιά να καταπολεμηθεί, γιατί δεν υπάρχει οπτική επαφή, ανά πάσα στιγμή αλλάζει ο άνεμος και αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο στοιχείο», δήλωσε στο MEGA και συμπλήρωσε:

«Πρέπει ουσιαστικά να διατηρηθούν αμυντικές γραμμές, ώστε το πρωί να μπορέσουν οι πυροσβέστες να οριοθετήσουν την πυρκαγιά».

Δεν ξέρουμε πώς άρχισε η φωτιά

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, έκανε λόγο για μια πυρκαγιά που δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε.

«Η πυρκαγιά άρχισε σε ευαίσθητο σημείο της Πεντέλης. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς άρχισε, είμαστε σε σκέψεις».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, όλες οι καύτρες που αναδύονται μπορούν να μεταφερθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Υπάρχει μια μεγάλη αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων».

Ο κ. Λέκκας μίλησε για ένα δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής και ένα δύσκολο μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο «ευνοεί τη φωτιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στην Πεντέλη: Έφτασαν στον Γέρακα οι φλόγες – Έκλεισε η Αττική Οδός
Επόμενο άρθροΕφιάλτης δίχως τέλος: Νέο μήνυμα του 112 – Εκκενώνεται το Πανόραμα Παλλήνης