Καμένη γη και σπίτια άφησε στο πέρασμά της η φωτιά που μαινόταν όλο το βράδυ της Τρίτης στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές.

Η πυρκαγιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι εικόνες της επόμενης ημέρας είναι αποκαρδιωτικές.

Κορμοί δέντρων καψαλίστηκαν από τις πύρινες φλόγες, οι αυλές των σπιτιών έγιναν στάχτη και το χώμα αχνίζει από τη φωτιά που κατάφερε να σβήσει.

Οι μαυρισμένοι τοίχοι των σπιτιών αποτυπώνουν την εφιαλτική νύχτα και την απόγνωση που έζησαν οι κάτοικοι της Διώνης, όταν είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τις οικίες τους.

Αρκετά είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές ή ολοκληρωτική καταστροφή εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Στάχτες και καπνοί υψώνονται στον ουρανό.

Νύχτα τρόμου για τους κατοίκους της Διώνης

Όλη τη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν ξάγρυπνοι, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να περιορίσουν τη φωτιά και να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Καταστράφηκε απέναντι όλο το Ντράφι. Η φωτιά κατέβαινε από εδώ, ήρθε από ανατολικά, πήδηξε στο Ντράφι και τα κατέστρεψε», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι επιχείρησαν να κατασβήσουν τη φωτιά βρέχοντας με τα λάστιχα, ενώ δήλωσε πως άργησαν να φτάσουν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Τι μέσα; Με το λάστιχο, καταβρέχαμε… Δεν είχαν έρθει πυροσβεστικές δυνάμεις. Πήγαν πιο πάνω στο μέτωπο και μόλις ξεπήδησε το άλλο τότε ήρθαν, αλλά ήταν αργά».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά: Ο πύρινος τρόμος στην Πεντέλη μέσα από 20 συγκλονιστικά καρέ
Επόμενο άρθροΣτη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας – Τι προβλέπει