Για «αδιανόητες διαρροές» και «απίθανη μονταζιέρα από μια μυστική συζήτηση» κάνουν λόγο πηγές της ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή για την υπόθεσης απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση, η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα», αναφέρουν πηγές της Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: «Πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας πουν ποιοι υπονομεύουν τη δημοκρατία»

Και προσθέτουν: «Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ, σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απιθανή μονταζιέρα, επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση».

«Πανικόβλητη η ΝΔ με τις παραδοχές του εκλεκτού της», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη πλευρά, πηγές της Κουμουνδούρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αναφέρουν ότι «ο διοικητής της ΕΥΠ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομολογίες, στις οποίες ίσως να μην προέβαινε, αν δεν ήταν δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο όποιος δεν ελέγχεται από τη ΝΔ».

Και σημειώνουν: «Πανικόβλητη τώρα από τις παραδοχές του εκλεκτού  διοικητή της, σπεύδει με ‘πηγές’ να τις διαψεύσει, επικαλούμενη την ισόβια μάλιστα μυστικότητα της διαδικασίας, αν και από νωρίς το απόγευμα βομβάρδιζε με διαρροές τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, μάλιστα, ότι «δύο αράδες πιο κάτω στο κείμενο των ‘πηγών’, παραβιάζει η ίδια (σ.σ. η ΝΔ) και πάλι το απόρρητο και επιχειρεί να εμφανίσει όπως την συμφέρουν όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση από τον κ. Κοντολέων».

Και καταλήγουν: «Τα πράγματα είναι απλά από την στιγμή που κρατούνται πρακτικά. Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά, χωρίς ‘πηγές’ και διαρροές».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη δραπέτη για ληστεία σε μίνι μάρκετ στον Άγιο Δημήτριο
Επόμενο άρθροΔιεθνείς αγορές: Ο καλύτερος μήνας από το 2020 ο Ιούλιος