Ο 39χρονος ερχόταν σε επαφή με οικονομικά εύρωστους Βολιώτες και με πρόσχημα τις δήθεν γνώσεις που είχε σε λογισμικά δικής του εταιρίας με έδρα την Αγγλία, τους έπειθε να πραγματοποιούν σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος και έπαιρνε τα χρήματά τους (!).

Από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020 ξάφρισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, εξαπατώντας επιχειρηματίες του Βόλου που ήθελαν να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Ο 39χρονος προσέγγισε Βολιώτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, τους έπεισε να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και την Αυστραλία και επένδυε τα χρήματά τους σε συνάλλαγμα. Μετά από λίγο καιρό, ο επιτήδειος Βολιώτης ζήτσε από τα θύματά του να του δώσουν τους κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών για να “επενδύει” ο ίδιος τα χρήματα που είχαν καταθέσει οι ίδιοι στις τράπεζες του εξωτερικού.

Οι πέντε Βολιώτες με τον χρόνο να κυλάει και με τα χρήματα που είχαν επενδύσει να αυξομειώνονται, ζήτησαν από τον 39χρονο πίσω τα χρήματα τους και εκείνος αρνήθηκε να τα επιστρέψει. Για το περιστατικό ενημέρωθηκε η Αστυνομία, και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος είχε «αρπάξει» 74.170 ευρώ από τους λογαριασμούς τους.

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Τον γνώρισε διαδικτυακά, τον φιλοξένησε σπίτι της και αυτός την… έκλεψε
Επόμενο άρθροΣτασιμοπληθωρισμός: Πόσο πιθανό είναι να χτυπήσει την Ελλάδα