Το γεύμα σε fast food του Λαγκουλέτ στην Τυνησία είναι αυτό που προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο Θάλεια Καρδαμπάλου, που οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της.

Η άτυχη 19χρονη έφαγε από το ίδιο χάμπουργκερ, με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους και ήπιε από το ίδιο μιλκ σέικ. Επιστρέφοντας στο πλοίο Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε για δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε. Το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Στο γιατί και πώς μια τροφική δηλητηρίαση είχε αυτή την εξέλιξη για την 19χρονη δόκιμο θα απαντηθεί από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει την Τρίτη 30 Αυγούστου από Ιταλό ιατροδικαστή στη Νάπολη. Το απόγευμα της Τρίτης, μετά τη διενέργεια της νεκροτομής στη σορό της Θάλειας, το σώμα της ναυτικής δοκίμου θα μεταφερθεί από τη Νάπολη στη Λάρισα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 στο οποίο θα επιβαίνουν και οι γονείς της κοπέλας που βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην ιταλική πόλη για να παραλάβουν τη σορό της κόρης τους. Η κηδεία της Θάλειας Κορδαμπάλου θα γίνει την Τετάρτη στη Λάρισα.

 

Προηγούμενο άρθροΝέο εκλογικό νόμο ζητούν βουλευτές της ΝΔ – Τι απαντά το Μαξίμου
Επόμενο άρθροΔε σταματά ο χαμός για τη γυμνή εμφάνιση του Damiano στα βραβεία MTV