Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 18:22

Με ανακοίνωσή της, η γαλλική ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε ότι τελικά ο Μουσταφά Φαλ θα είναι διαθέσιμος για το Ευρωμπάσκετ που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο γιατρός του Ολυμπιακού ταξίδεψε στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των «μπλε» και έδωσε το «πράσινο φως», ενώ θετική ήταν και η εισήγηση του ιατρικού επιτελείο της εθνικής Γαλλίας.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ είχε υποστή μυϊκό τραυματισμό στον μηρό κατά την προετοιμασία της εθνικής Γαλλίας στις αρχές του Αυγούστου και οι εκτιμήσεις των γιατρών έκαναν λόγο για απουσία ενάμιση μήνα. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής των «τρικολόρ» Βενσάν Κολέ είχε δηλώσει πως θα περιμένει το Φαλ μέχρι και την τελευταία στιγμή, με τον ψηλό της ομάδας του Πειραιά να κάνει αγώνα δρόμου για να μην χάσει το Ευρωμπάσκετ. Πλέον, ο Μουχαμαντού Ζαϊτέ θα ενημερωθεί πως δεν υπολογίζεται από τον Κολέ, με τον Φαλ να ετοιμάζει βαλίτσες για την Κολωνία.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα ο Κολέ ενημέρωσε τον Αϊζάια Κορντινιέ πως δεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, καθώς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ» επέλεξε τον Τέρι Ταρπέι στη θέση του. Η Γαλλία έχει κληρωθεί στον 2ο όμιλο, στην Κολωνία, μαζί με την οικοδέσποινα Γερμανία και τις Σλοβενία, Ουγγαρία και Λιθουανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Η δωδεκάδα της Γαλλίας για το Ευρωμπάσκετ 2022 είναι η εξής: Τομά Ερτέλ, Άντριου Αλμπισί, Τεό Μαλεντόν, Έλι Οκόμπο, Εβαν Φουρνιέ, Τέρι Ταρπέι, Τίμοθι Λουαού-Καμπαρό, Γκέρσον Γιαμπουσέλι, Αμάθ Μ’παγιέ, Βενσάν Πουαριέ, Ρούντι Γκομπέρ και Μουσταφά Φαλ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 18:28

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρχηγός MYP: Οδεύουμε προς έναν αναπόφευκτο πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣαμοθράκη: Νεκρή 44χρονη τουρίστρια – Παρασύρθηκε από μηχανή