Δενδροφύτευση με 100 δέντρα σε μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της ΕΕ, τα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Το μήνυμα ήταν σαφές: το περιβάλλον αφορά τους πάντες, όλοι και όλες μπορούμε να δρούμε ενάντια στην κλιματική αλλαγή και κρίση

Η δενδροφύτεση στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε στον οικισμό των Καρυών, στον δρόμο προς τον έτερο οικισμό, το Φλαμούλι.

Στη διπλανή περιοχή, πριν έναν ακριβώς χρόνο πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δενδροφύτευση από παιδιά (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021).

Έτσι πλέον, με τα πρόσθετα 100 δέντρα και τον καθαρισμό που προηγήθηκε, οι όχθες του Ληθαίου ποταμού και συνολικά ολόκληρη η περιοχή αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με δέντρα.

Οι αντιδήμαρχοι Τάκης Παζαΐτης και Γ. Καταβούτας έδωσαν το παρών και το παράλληλο μήνυμα της στήριξης του Δήμου Τρικκαίων και της συνεργασίας σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία. Όλο το προσωπικό του τμήματος Αστικού Πρασίνου & Περιβάλλοντος (Δ/νση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης) προετοίμασε το έδαφος, τα δέντρα, το σύστημα υπόγειας άρδευσης και οι 80 υπάλληλοι και στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας συνέχισαν τη φύτευση.

Φυτεύτηκαν δέντρα επιλεγμένα, που είναι ενδημικά και αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία των Τρικάλων: φράξοι, βελανιδιές, τίλιο, σοφορά, συκαμινιές, ιπποκαστανιές, βελανιδιές αριές, κουτσουπιές, κουκουναριές, κυπαρίσσια κ.α.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η φύτευση των 100 δέντρων, δίνει την ώθηση για τη συνέχιση περιβαλλοντικών δράσεων στον Δήμο Τρικκαίων, που εντάχθηκε στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της ΕΕ μέχρι το 2030. Δίνουμε έμφαση και βαρύτητα στο περιβάλλον, στο μέλλον των παιδιών μας, στην προσπάθεια να αντιστρέψουμε πλευρές της κλιματικής αλλαγής.

Στα Τρίκαλα συνεχίζουμε τι δενδροφυτεύσεις, ευνοούμε τις συνέργειες, καθώς θέλουμε να εμπνέουμε ειδικά τους νέους και τις νέες, για να αναλάβουμε μαζί δράση. Διότι το περιβάλλον είναι η ζωή μας.»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπουρχάν Μπαράν: Ανασκευάζει πλήρως – «Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία»
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: Συναγερμός για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Νέες συστάσεις για προφυλάξεις