Ήταν το 1998, πριν από 24 ολόκληρα χρόνια, όταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, τότε Ζακύνθου, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με συνέντευξή του στο Penthouse για τις προγαμιαίες σχέσεις, λέγοντας πως συμφωνεί με το προγαμιαίο σεξ.

O ίδιος τότε είχε καλέσει τους νέους να μην αλλάζουν συχνά ερωτικούς συντρόφους, ενώ οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει σάλο, αλλά όχι για τους ίδιους λόγους με σήμερα.

Συγκεκριμένα τότε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου διετάχθη έρευνα, που ανατέθηκε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος κατηγόρησε τον Ζακύνθου και για νικολαϊτισμό (αίρεση που δίνει βάρος στη σάρκα) και για δεινό σκανδαλισμό των πιστών.

Ωστόσο στη συνεδρίασή του το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την κατηγορία της αίρεσης και περιορίστηκε στις κατηγορίες για σκανδαλισμό των πιστών, για έκφραση γνώμης σε περιοδικό απαράδεκτο για ιεράρχη εξ αμελείας, και για εμμονή στις απόψεις του.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, οι Αταίριαστοι έθιξαν το θέμα και θύμισαν τις τότε δηλώσεις, που είχε κάνει, ενώ μάλιστα έδειξαν και το πρωτοσέλιδο του Penthouse όπου είχαν κυκλοφορήσει οι δηλώσεις του.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟδηγός: Τα 8 SOS πριν να βγείτε στη σύνταξη
Επόμενο άρθροΑσυμπτωματική ή με ανεπαίσθητα συμπτώματα η ευλογιά των πιθήκων