Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022, 18:23

Θλίψη στο ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης αλλά και στον Ολυμπιακό σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, στην πατρίδα του.

Ο εκλιπών, ο οποίος ήταν πεθερός του Αλβάρο Ρεκόμπα, αγωνίστηκε στην ομάδα του Πειραιά  τη διετία 1978-80 και μέτρησε με τους «ερυθρόλευκους» 44 συμμετοχές και 10 γκολ.

Τότε επιδίωξε να μείνει στο λιμάνι, υπηρετώντας μάλιστα στον Ελληνικό Στρατό, για να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα (ώστε να μην πιάνει θέση ξένου), όπως έπραξε και ο Χούλιο Λοσάντα, ωστόσο λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ομάδα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν ότι είχε πολύ καλό και δυνατό σου και δεν δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του, κάποιες φορές από μακριά και κάποιες άλλες κυριολεκτικά από… όπου βρισκόταν.

Ο λόγος που ακόμη μνημονεύεται o Περόνε είναι φυσικά το γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, στο στάδιο Καραϊσκάκη (06/05/1979) στην επιστροφή του Γιώργου Δεληκάρη με τη φανέλα του τριφυλλιού κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

Ο αστικός δημοσιογραφικός μύθος, λέει πως ο στόπερ του Παναθηναϊκού, Άνθιμος Καψής, είχε προειδοποιήσει τον τερματοφύλακα Βασίλη Κωνσταντίνου: «Πρόσεξε, γιατί μπορεί να είναι πλάγια, αλλά ο τρελός έχει γερά ποδάρια, είναι καλός και θα προσπαθήσει απευθείας». 

Όπως και τελικά συνέβη: ο Περόνε σούταρε δυνατά και συρτά, η μπάλα πήγε προς τον Κωνσταντίνου που αιφνιδιάστηκε και κατέληξε τελικά στα δίχτυα του. Ο Καψής γύρισε στον Κωνσταντίνου: «Τι έγινε ρε συ; Αφού στο είπα…». 

Για να γυρίσει ο Κωνσταντίνου και να απαντήσει «Άσε ρε, αυτός είναι ο καλός που μου’λεγες; Οι καλοί ρε τα βαράνε ψηλά, όχι στο πάτωμα…».

Εκτός από τον Ολυμπιακό στην καριέρα του έπαιξε στην πατρίδα του στις Ντανούμπιο και Νασιονάλ Μοντεβίδεο, καθώς και στη Σαν Λουίς Ποτοσί από το Μεξικό.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Ουρουγουανός μέσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1978 και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για δύο χρόνια, μέχρι το 1980, με απολογισμό 50 συμμετοχές και 12 γκολ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την επερχόμενη κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΕνεργειακή κρίση: Έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης από το 1945