Η ΝΔ απέρριψε το αίτημα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για διακομματικό προεδρείο

Με ένταση ξεκίνησε η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Η ΝΔ απέρριψε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά  με διακομματικό προεδρείο και επέμεινε στην συγκρότηση μονοκομματικού.

Το προεδρείο

Στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα της επιτροπής εκλέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Στάθης Κωνσταντινίδης αντίστοιχα λαμβάνοντας από 16 ψήφους.

Ο κ. Δημήτρης Μπιαγκής (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) που είχε προταθεί για αντιπρόεδρος έλαβε 10 ψήφους και η κυρία Σουλτάνα Ελευθεριάδου μειοψήφησε με 9 ψήφους για την θέση γραμματέα ενώ υπήρξαν και 2 «λευκά».

Από την ψηφοφορία έλλειπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΝΔ για το προεδρείο έλαβε μια παραπάνω ψήφο (σ.σ. η ΝΔ συμμετέχει στην επιτροπή) με 15 βουλευτές.

Ένταση πριν την ψηφοφορία

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε την θέση του αντιπροέδρου να καταλάβει ο βουλευτής του Δημήτρης Μπιάγκης και του γραμματέα η Τάνια Ελευθεριάδου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Με την πρόταση συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η «γαλάζια» πλευρά προτείνει για πρόεδρο τον βουλευτή της Γιάννη Κεφαλογιάννη και για Αντιπρόεδρο την Άννα Μάνη Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛιγότεροι πρόωροι τοκετοί και βρεφική θνησιμότητα από ειδικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης για ΑΕΠ: Το όραμά μου παραμένει μια Ελλάδα ευημερούσα για όλους