Ξεκινά από  την Περιφέρεια Θεσσαλίας ένα νέο έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη Σκόπελο. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού ένταξης 2.500.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες  συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας στο νησί, σε συνολικό μήκος 20 χλμ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί και υλοποιεί έργα που αλλάζουν την εικόνα στο νησί της Σκοπέλου. Πρόκειται για έργα που δημιουργούν  αναπτυξιακή προοπτική, προστατεύουν το περιβάλλον, αναδεικνύουν την  ιδιαίτερη φυσιογνωμία  και αυξάνουν το τουριστικό ενδιαφέρον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και  επισκεπτών, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, φέρνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Παράλληλα δρομολογείται στη Σκόπελο η εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης φωτιάς στο νησί με την τοποθέτηση καμερών. Την εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Ευφυούς Συστήματος Έγκαιρης Πυρανίχνευσης στις δασικές εκτάσεις της Σκοπέλου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου,  προϋπολογισμού ένταξης 52.204 ευρώ με  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  Leader/ ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Οι θέσεις όπου πρόκειται να  εγκατασταθούν οι κάμερες  επιτήρησης  στη Σκόπελο είναι:

-Θέση Παλούκι

-Θέση Αι Γιάννης, Σκληρή

-Θέση Αγία Τριάδα, Γλώσσα

-Θέση Κεραίες ΟΤΕ, Γλώσσα

Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του Συστήματος

•           Το Σύστημα  βασίζεται στη χρήση εμπορικών δικτυακών καμερών και  μπορεί να ενσωματωθεί και σε υπάρχοντα συστήματα τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος (CCTV), εφόσον πληρούν της προϋποθέσεις των οπτικών αισθητήρων και μπορούν να δώσουν ψηφιακό σήμα.

•           Η εικόνα από την κάθε εγκατεστημένη κάμερα (ψηφιακή ή αναλογική μέσω encoder)  μεταφέρεται σε ένα τοπικό Η/Υ ο οποίος  πραγματοποιεί άμεση ανάλυσή της με αλγόριθμους εντοπισμού καπνού και φλόγας.

•           Σε περίπτωση εντοπισμού  αποστέλλεται ειδοποίηση στο διαχειριστή του Συστήματος με όποιο τρόπο  έχει ζητήσει (sms, e-mail, μήνυμα σε άλλο πληροφοριακό σύστημα, κ.λπ.).

•           Μαζί με την ειδοποίηση αποστέλλεται και εικόνα από την περιοχή ώστε να γίνεται άμεση αξιολόγηση και οπτική επαλήθευση του συναγερμού (αληθής ή εσφαλμένος), και να αποφασίζεται η κρισιμότητα της κατάστασης.

•           Αποστέλλονται οι συντεταγμένες της περιοχής του συναγερμού (κατά προσέγγιση), που  υπολογίζονται αυτόματα από το Σύστημα.

•           Οι ειδοποιήσεις  αποστέλλονται μέσω των δικτύων που είναι διαθέσιμα στην περιοχή (aDSL, WiFi, 3G).

•           Το Σύστημα  αποτελείται από Υποσύστημα Ανίχνευσης (με μέρη εγκατεστημένα σε σημεία της περιοχής πυρανίχνευσης) και ένα κεντρικό Υποσύστημα Διαχείρισης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣταθερό το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα Αττικής- Oριακή η μείωση στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΥποκλοπές: Οι παρεμβάσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο