Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 14:00

Συνέντευξη: Ανδρέας Αθανασούλης

Η ομάδα της Πυλαίας στο χάντμπολ πέτυχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το… αδιανόητο. Το απόλυτο αουτσάιντερ κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, νικώντας στο Final-4 αρχικά τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια το απόλυτο φαβορί, την ομάδα της ΑΕΚ!

Μία παρέα φοιτητών με μεγάλη αγάπη για το άθλημα, μπήκε στο γήπεδο με στόχο να παλέψει, έκανε το μεγάλο θαύμα και διατήρησε ζωντανό το δικαίωμα του κάθε «μικρού» στο όνειρο, καθώς απέδειξε, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον αθλητισμό, πριν αρχίσει ο αγώνας.

Για το επικό κατόρθωμα της ομάδας της Πυλαίας μίλησε στο «zougla.gr» ο Μπάμπης Ανανιάδης. Ο αρχιτέκτονας της Κυπελλούχου Ελλάδας για το 2022, τόνισε, ότι επιτυχία της Πυλαίας δεν ήταν μόνο η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ, αλλά και γενικότερα στον αθλητισμό.

Με μόλις έναν επαγγελματία παίκτη και μπάτζετ 60.000 ευρώ η Πυλαία λύγισε την ΑΕΚ του 1 εκατομμυρίου ευρώ και έζησε ανεπανάληπτες στιγμές, τις οποίες «εξαργύρωσε» και με τη συμμετοχή της στο Σούπερ Καπ, που διεξήχθη το Σάββατο (10/9) στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Τα παιδιά ήταν συγκλονιστικά», δήλωσε ο Μπάμπης Ανανιάδης και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς ήμασταν η “σταχτοπούτα” της διοργάνωσης. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, πάρα πολύ πειθαρχημένοι, ακολουθήσαμε πάρα πολύ καλά το πλάνο και καταφέραμε να κάνουμε μια πολύ σπουδαία πρόκριση και μια πολύ σπουδαία νίκη.

Μέσα σε μία ημέρα έπρεπε να τιθασεύσουμε τη χαρά, γιατί παίζαμε με αντίπαλο μία πολύ καλή ομάδα. Μας έκανε η ΑΕΚ το 4-3 και για ένα ακόμα παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Και φτάσαμε στο +5 τη διαφορά. Αυτό τα λέει όλα. Ήμασταν μαγικοί. Ήταν ένα διήμερο… Πυλαίας. Δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά. Συνωμότησαν όλα. Ήμασταν καταπληκτικοί. Σε καταπληκτική κατάσταση».

 

Η Πυλαία μετράει μόλις 10 χρόνια ζωής και με την σκληρή δουλειά έφτασε να πιει πολύ σύντομα το… νέκταρ της επιτυχίας. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν αρχικά στην Α1 και με μικρά σταθερά και μελετημένα βήματα κατάφεραν να εδραιωθούν στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος πριν κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και φτάσουν στο πρώτο τρόπαιο τους.

Πλέον, η Πυλαία μπήκε για τα καλά στον χάρτη του ελληνικού χάντμπολ. Συνεχίζει να μεγαλώνει με το δικό της νοικοκυρεμένο τρόπο, έχοντας δημιουργήσει ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο και ετοιμάζεται για μία ακόμα σεζόν, στην οποία στοχεύει να είναι ανταγωνιστική και να βρεθεί μέσα στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Με βάση τις επιτυχίες της και τον τρόπο που λειτουργεί, δικαιωματικά ανήκει στις ομάδες που αποπνέουν υγεία και μεγαλώνουν μέσα σε απόλυτη αθλητική αρμονία.

Το Σαββατοκύριακο η Πυλαία ετοιμάζεται για διπλό ευρωπαϊκό αγώνα με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο στο πλαίσιο του EHF, της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. «Είμαστε σε καλό δρόμο και θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί φέτος», είπε ο Μπάμπης Ανανιάδης, ο οποίος τόνισε για τις αναμετρήσεις με την ομάδα της Κύπρου: «Στόχος είναι η πρόκριση».

Να σημειώσουμε πως εφόσον η Πυλαία τα καταφέρει, θα γράψει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της, καθώς θα πανηγυρίσει για πρώτη φορά ευρωπαϊκή πρόκριση.

Δείτε τη συνέντευξη:

 

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝεσχάν Μουλαζίμ – Βάσω Κολλιδά: Η καρμική σχέση και η μακροχρόνια φιλία τους
Επόμενο άρθροΣολτς: Προτείνει επίδομα έως 3.000 ευρώ σε κάθε Γερμανό εργαζόμενο σαν μέτρο για την ακρίβεια