Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022, 21:30

Πέφτει απόψε η αυλαία του 41ου Ευρωμπάσκετ, με τις Γαλλία και Ισπανία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους αυτήν την ώρα (ΕΡΤ1), στην «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Oι δύο φιναλίστ είχαν βρεθεί αντιμέτωποι σε τελικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2011 στη Λιθουανία, με τη φούρια ρόχα να επικρατεί τότε με 98-85.

Όπως και τότε, προπονητές και τώρα των δυο ομάδων είναι οι Σέρτζιο Σκαριόλο και Βενσάν Κολέ. Όσο για τα ρόστερ της μονομαχίας στο Κάουνας, θα είναι ξανά παρόντες οι Ρούντι Φερνάντεθ και Άντριου Αλμπισί.

Για τους Ισπανούς αυτός είναι ο 7ος τελικός στις 11 τελευταίες διοργανώσεις. Από το 1999 και μετά έχουν πάρει τρία χρυσά και τρία ασημένια (συν τρία χάλκινα).

Κορυφαία δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αν αναλογιστούμε και τις επιτυχίες τους στα πρωταθλήματα των μικρότερων ηλικιών.

Από την άλλη οι Γάλλοι βρίσκονται στον τελικό για 3η φορά στις τελευταίες 5 διοργανώσεις. Νικητές στον τελικό του 2013 στη Σλοβενία επί της Λιθουανίας (80-66), ηττημένοι στον τελικό του 2011 που προαναφέραμε. Παράλληλα οι «μπλε» από το 1999 και μετά έχουν κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας με 96-91 της Γερμανίας, ενώ από τη μεριά τους οι «τρικολόρ» προκρίθηκαν στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, κάνοντας επίδειξη ισχύος (95-54)απέναντι στην Πολωνία.

Νωρίτερα, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης η Γερμανία κατάφερε να επικρατήσει με 82-69 της Πολωνίας, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το χάλκινο μετάλλιο.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022, 21:31

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠου θα γίνουν δωρεάν rapid tests τη Δευτέρα σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθροΚαστοριά: Μυστήριο με τον θάνατο της 83χρονης – Τα στοιχεία που ερευνούν οι αρχές