Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, θα συνεχιστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, η δίκη της μητέρας που κατηγορείται για παραβίαση απόφασης επικοινωνίας των δύο κοριτσιών της με τον πατέρα τους, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι «Μαχητικές και Ελεύθερες» που απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης στα Δικαστήρια του Βόλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από την εξέταση στο ακροατήριο του μηνυτή πατέρα προέκυψε ότι είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί της μητέρας κατά του πατέρα.

Ο ισχυρισμός της μητέρας είναι ότι τα παιδιά με τη δική τους θέληση δεν επικοινωνούν μαζί του και ότι η ίδια δεν δύναται να τα πειθαναγκάσει.

Σύμφωνα με τις «Μαχητικές και Ελεύθερες» ”η γονική αποξένωση είναι το όπλο των πατέρων κακοποιητών εναντίον των μητέρων που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους, το οποίο συντηρεί το σεξισμό και την πατριαρχία. Επαναθυματοποιεί τα θύματα και στα δικαστήρια που δυστυχώς πολλές φορές ενστερνίζονται αυτές τις κακοποιητικές απόψεις, οι οποίες απορρέουν από άκρως συντηρητικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις”.

Βέβαια, πέρα από τις απόψεις οποιουδήποτε, μόνο το δικαστήριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για τη συγκεκριμένη, θλιβερή υπόθεση.

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Επί ποδός η Πυροσβεστική
Επόμενο άρθρο”Μπαράζ” καταλήψεων σε Λύκεια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας