Στο λιμάνι του Βόλου το Γαλλικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» του Γαλλικού πολεμικό ναυτικού, το οποίο συνοδεύουν Ελληνικά σκάφη αρματαγωγά, φρεγάτα και άλλα, που λαμβάνουν μέρος στη διμερή διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας «Αργώ 2002», η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα εξελιχτεί στην περιοχή της Μαγνησίας, το κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Ο μίνι στόλος των σκαφών των δύο χωρών μετατρέπει το λιμάνι του Βόλου σε στρατιωτικό, για το διάστημα που θα παραμείνουν στην περιοχή, όπου προβλέπεται να γίνει ενημέρωση για την άσκηση και στη συνέχεια οι δυνάμεις να μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου όπου θα επιχειρήσουν σε συνεργασία με πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις, Αεροπορία Στρατού και Πολεμική Αεροπορία.

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» είναι φορτωμένο με άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην άσκηση «ΑΡΓΩ 2022» με τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού, δύο αρματαγωγά πλοία και ένα υποβρύχιο τύπου 214.
Επιπλέον, στην άσκηση θα συμμετάσχει και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με επικεφαλής την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί στο Βόλο.

Στην άσκηση από αέρος υποστήριξη θα προσφέρουν επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας της Ελληνικής Χερσαίας Δύναμης στο Στεφανοβίκειο, καθώς και μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F- 16, Mirage 2000, F-4 Phantom και Rafale.

Προηγούμενο άρθροΕκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Επόμενο άρθρο47χρονος στο Βόλο καταδικάστηκε για απειλή στην πρώην γυναίκα του και στα παιδιά τους