Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, 20:32

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα  (Alpha – Novasports Prime) στη Ριζούπολη ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία, για την τελευταία αγωνιστική του Β’ ομίλου, στην τρίτη κατηγορία (League C) του Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει εξασφαλίσει την άνοδο στη League B από τους πρώτους τέσσερις αγώνες του, όταν και σημείωσε ισάριθμες νίκες, ωστόσο θέλει το «τρίποντο», για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την ήττα από την Κύπρο και να αποχαιρετήσει με ακόμη μία επιτυχία τη διοργάνωση.

Στο ματς του πρώτου γύρου στο Μπέλφαστ η «γαλανόλευκη» είχε επικρατήσει με 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας.

Και μπορεί η εθνική μας να ψάχνει για λόγους γοήτρου το «τρίποντο», δεδομένου ότι είναι πρώτη στον όμιλο από τον Ιούνιο, ωστόσο η τελευταία αγωνιστική έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τις τρεις άλλες ομάδες να κινδυνεύουν.

Το Κόσοβο των 6 βαθμών υποδέχεται την Κύπρο, που έναν λιγότερο, ενώ 5 έχει και η Βόρεια Ιρλανδία, αλλά υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων της Κύπρου κατά τρία γκολ.    

Η Κύπρος θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βόρεια Ιρλανδία για να σωθεί. Με ισοπαλίες στα παιχνίδια τους μένει τελευταία η Κύπρος, ενώ αν κερδίσουν ή χάσουν και οι δύο, θα πρέπει να καλύψει η Κύπρος μια διαφορά τριών γκολ.

Την αναμέτρηση διευθύνει ο 34χρονος Σλοβάκος Φίλιπ Γκλόβα, ο οποίος θα διαιτητεύσει για πρώτη φορά αγώνα της Εθνικής μας ομάδας.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε τη «γαλανόλευκη» με σύστημα 4-3-3, δίνοντας φανέλα βασικού στους Ιωαννίδη και Μάνταλο, σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Κύπρο. 

Συγκεκριμένα, ο Βλαχοδήμος βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μπάλντοκ, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας.

Ο Κουρμπέλης με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα είναι η τριάδα του κέντρου, ενώ στην επίθεση αγωνίζονται οι Πέλκας, Μασούρας και Ιωαννίδης. 

Η Εθνική μας άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με γκολ του Πέλκα. Μετά τη σέντρα του Μπάλντοκ, ο Πίκοκ-Φάρελ έκανε κακή έξοδο και, πέφτοντας πάνω στον Φλάναγκαν έχασε την μπάλα, με τον διεθνή άσο της Χαλ να σκοράρει με κεφαλιά σε κενή εστία.

 

Πάντως η απάντηση της αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν άμεση: στο 18ο λεπτό ο Λέιβερι, μετά από σέντρα από τα αριστερά έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

 

Στο 21ο λεπτό η Εθνική μας «φλέρταρε» δις με το 2-1, αρχικά με τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το πλασέ, βλέποντας την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία με τον Πέλκα, που πήρε το «ριμπάουντ», πλασάροντας άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαγκένις είδε τον Βλαχοδήμο μακριά από την εστία του και με σουτ από τη σέντρα επιχείρησε να τον κρεμάσει αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ!

 

 

Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία 1-1

Γκολ: 14′ Πέλκας (Ελλάδα), 18′ Λέιβερι (Β. Ιρλανδία)

Κίτρινες: Μάνταλος (Ελλάδα)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 21′ Μασούρας (Ελλάδα)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πέλκας, Μασούρας, Ιωαννίδης

Βόρεια Ιρλανδία: Φάρελ, Μπράντλεϊ, Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις, ΜακΝάιρ, ΜακΚαν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις, Λάβερι.

 

 

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 55χρονος Δάσκαλος
Επόμενο άρθροΑΑΔΕ: Έβαλε «λουκέτο» σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βύρωνα