Η ιδέα της διοργάνωσης μαθημάτων ελληνικών για γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές που ζουν στον Βόλο, γεννήθηκε το 2013 στο Φιλολογικό Τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου έχοντας υπόψη την προϊστορία του Λ.Ε.Β. στον τομέα της εκπαίδευσης των απόρων αγραμμάτων μητέρων: Κυριακά Σχολεία – Εσπερινές Σχολές απόρων Μητέρων – και άλλες παρεμφερείς δράσεις που τέθηκαν στην πρώτη γραμμή από το ξεκίνημα της λειτουργίας του λυκειακού θεσμού.
Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου -μετά από διακοπή της δράσης λόγω της επιδημίας- συνεχίζει και φέτος το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού για γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές που ζουν στην πόλη μας, θεωρώντας ότι η γλώσσα είναι πολύτιμη για την καθημερινότητα και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Ο σκοπός του είναι οι εκπαιδευόμενες, κατά πρώτον να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Κατά δεύτερον να συμβάλει στην ενδυνάμωση των γυναικών αυτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να βοηθηθούν να ενταχθούν ομαλότερα ανάμεσά μας.
Τα μαθήματα, τα οποία παρέχονται δωρεάν, εκτός από ένα συμβολικό ποσό εγγραφής, πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στο χώρο του Λυκείου μετά από συνεννόηση με τις ενδιαφερόμενες. Τα μαθήματα διδάσκουν εθελόντριες εκπαιδευτικοί.
Για συμμετοχή και πληροφορίες: καθημερινά στις ώρες 11.00-13.00 στη γραμματεία του ΛΕΒ στα τηλέφωνα 2421305753, 2421033938 και 6975885396 (υπεύθυνη φιλολογικού τμήματος Γιασεμή Κουτσικού).

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: «Ζήσαμε ένα υγειονομικό έγκλημα γιατί η κυβέρνηση δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του ΕΣΥ»
Επόμενο άρθροCoolio: Συγκλονίζουν Μισέλ Φάιφερ και Ice Cube – Η πορεία του γνωστού ράπερ