Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, 11:43

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Novasports Start) η μεγάλη μάχη της Μαρίας Σάκκαρη για την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά της Πάρμα.

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 7) αντιμετωπίζει τη Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο (Νο 78 στον κόσμο), στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά, με στόχο τη νίκη η οποία θα της χαρίσει το εισιτήριο για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ημιτελικοί επρόκειτο να διεξαχθούν την Παρασκευή, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω καιρού.

Η Σάκκαρη πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά επικρατώντας -και πάλι με ανατροπή- 2-1 σετ (2-6, 6-4, 6-4) της Μαρίνα Ζανέφσκα (Νο 97) από το Βέλγιο, ενώ από τη μεριά της η Κόβινιτς προκρίθηκε νικώντας με 2-0 σετ την Ιταλίδα, Γιασμίνε Παολίνι με  2-0 σετ (6-4, 6-4).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχει αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με τη σημερινή της αντίπαλο, μετρώντας μία νίκη και δύο ήττες, με την τελευταία συνάντησή τους πάντως να χρονολογείται το 2018 στη Σενζέν.

Συνολικά για τη Σάκκαρη αυτός είναι ο 21ος ημιτελικός στην καριέρα της στο Tour, με την Ελληνίδα τενίστρια να έχει ρεκόρ 5-15, ενώ της παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία για να περάσει στον 3ο φετινό τελικό μετά από τους δύο σε Αγία Πετρούπολη και Καλιφόρνια (Indian Wells), όπου είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες από τις Ανέτ Κόνταβεϊτ και Ίγκα Σφιόντεκ, αντίστοιχα.

Στον άλλον ημιτελικό που θα ακολουθήσει η Ρουμάνα και Νο53 του κόσμου Άνα Μπογκντάν θα αντιμετωπίσει την Αιγύπτια Μαγιάρ Σερίφ (Νο74).


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, 11:45

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο – «Ο δράστης έλεγε στο θύμα μετά τον χωρισμό πως θα πνίξει εκείνη και το μωρό»
Επόμενο άρθροΒόλος: Ταξιτζής έριξε γροθιά στο μάτι 26χρονης