Oλοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η δράση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ στην Εύβοια στο πλαίσιο της κεντρικής πρωτοβουλίας «Επιχειρείτε!» και του θεματικού άξονα «Εκπαίδευση».

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις κλιμακίου της Γραμματείας σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα στη βιομηχανία ετικετών και εφαρμογών συσκευασίας Forlabels στο Σχηματάρι και στη βιομηχανία πλαστικής τσάντας και συσκευασίας Timiplast στη Ριτσώνα, με τη συμμετοχή του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Άκη Μπάφα, του Διευθυντή κ. Γιάννη Τριανταφύλλου, του Αναπληρωτή Γραμματέα κ. Ανδρέα Δημητρουλόπουλου, και του Συντονιστή της δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» κ. Βασίλη Μιχαλόπουλου.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις εργασίας των στελεχών στη Χαλκίδα με τοπικούς επιχειρηματίες από καθιερωμένους και αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, όπως με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», με τον Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας αλλά και με αντιπροσωπεία Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας.

Ακολούθησε εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση και Νέες Ευκαιρίες στο Επιχειρείν» στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Χαλκίδας με κεντρικούς ομιλητές την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή και τον Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, στην οποία παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Θανάσης Ζεμπίλης, οι πολιτεύτριες της Εύβοιας κ. Σοφία Νικολάου και κ. Ευαγγελία Μιμίκου και η Δήμαρχος Χαλκίδας κ. Έλενα Βάκα. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Κοντογιάννης, η Ταμίας Εμπορικού Συλλόγου Εύβοιας κ. Μάνια Αναστασιάδου, η εκπρόσωπος του Δήμου Ερέτριας κ. Μαρία Παπαγγελή, ο Υπεύθυνος Παραγωγικών Τομέων της ΔΕΕΠ Εύβοιας κ. Κωνσταντίνος Δημήτριος, ο Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Ερέτριας κ. Χρήστος Διονυσόπουλος, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης όπως ο Διευθυντής Β’ Εκπαίδευσης κ. Κων/νος Φράγκος, η Διευθύντρια του Α’ Λυκείου κ. Μαριάννα Ματθαίου, ο Διευθυντής ΕΠΑΛ Αλιβερίου κ. Μιχαήλ Μαντζάκος, τοπικοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι των περιφερειακών ΜΜΕ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Συντονιστής Διαγραμματειακού της ΝΔ κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Τομεάρχης Εμπορίου κ. Νίκος Λεβετσοβίτης και ο συντονιστής του άξονα «Συνεργασίες» της δράσης «Επιχειρείτε!» κ. Σάκης Παιδής.

Ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ κ. Άκης Μπάφας καλωσόρισε το παρευρισκόμενο κοινό παραθέτοντας δείκτες της ελληνικής οικονομίας που αναδεικνύουν την αποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης με έμφαση στην αύξηση του ΑΕΠ, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών, αλλά και τη μείωση της ανεργίας, ενώ τόνισε την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο από τους πολίτες όσο και από διεθνείς ηγέτες που υιοθετούν ελληνικές πολιτικές. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Χαλκίδας κ. Νικόλαος Παπαγεωργόπουλος, ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών ΝΔ κ. Νίκος Λυσιγάκης, και ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Εύβοιας κ. Παναγιώτης Μάλλιος.

Η πρώτη ενότητα της εκδήλωσης με θέμα την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα ξεκίνησε με την κεντρική ομιλία της Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή, η οποία παρουσίασε το πλαίσιο εκπαίδευσης και τις στοχευμένες δράσεις με τις οποίες η νέα γενιά εισάγεται στο επιχειρείν, καθώς και πλήθος προγραμμάτων με τα οποία ενισχύονται δεξιότητες επιχειρηματικότητας στις χαμηλές βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπως η δημιουργική έκφραση, η κριτική και συνθετική σκέψη, η ανάπτυξη ιδεών, η ομαδική εργασία, η εξοικείωση με νέες τεχνολογίες και πολλές άλλες. Η κ. Μακρή εξέφρασε τον ενθουσιασμό της που συμμετέχει σε μία συλλογική προσπάθεια με συνοδοιπόρους στην διαδρομή καλλιέργειας της επιχειρηματικής κουλτούρας και ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μέσα από την εκπαιδευτική της αξία, την παιδαγωγική και βιώσιμη προοπτική της.

Ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση σε πάνελ, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ.  Ευάγγελος Κούκουζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών και Μέλος Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Αντώνης Νταβαρίας, ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας  και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας κ. Δημήτρης Βαγιάννης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦΙΜ) κ. Νίκος Ρώμπαπας, και η επιχειρηματίας, Υπ. Διδ. Πανεπιστημίου Πειραιώς και επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κ. Αργυρή Κατωπόδη. Η συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών ΝΔ κ. Νίκος Λυσικάκης, έθεσε στο επίκεντρο θέματα καλλιέργειας της επιχειρηματικής κουλτούρας και ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης δεξιοτήτων και κατάρτισης τόσο σε νέους επιχειρηματίες όσο και σε επαγγελματίες που επιχειρούν την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης με θέμα τη δημιουργία νέων ευκαιριών επιχειρηματικότητας, θεματική ομιλία πραγματοποίησε ο Διοικητής της ΔΥΠΑ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη προσαρμογής και αντιστοίχησης της προσφοράς και της ζήτησης εργατικού δυναμικού, καθώς και την ανάγκη να γεφυρώσουμε το χάσμα των αναγκών της οικονομίας και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Μίλησε επίσης για το «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία», μία νέα δράση της ΔΥΠΑ  με διάρκεια 12 μηνών και στόχο την προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Στο πάνελ που ακολούθησε συμμετείχαν ο Γ Αντιπρόεδρος ΕΣΕΕ, Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένων Ευβοίας και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας κ. Σπύρος Γεροντίτης, ο επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Farma Bio Fylla κ. Μάριος Γεωργούδης και ο Οικονομολόγος, Managing Partner της ZKP CONSULTANTS κ. Ιωάννης Ρουκάς. Ο διάλογος, τον οποίο συντόνισε η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων και Συντονίστρια της δράσης «Επιχειρείτε!» κ. Έρη Τόκα περιστράφηκε γύρω από τις ευκαιρίες αναγέννησης της οικονομίας της Εύβοιας μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ενώ ανέδειξε πετυχημένες πρακτικές, καθώς και τον αντίκτυπο των επενδύσεων και του νέου αναπτυξιακού νόμου στην ευρύτερη κοινωνία της Εύβοιας και των περιοχών ανασυγκρότησης γενικότερα.

Τα βασικά συμπεράσματα της εκδήλωσης παρουσίασε συνοπτικά ο Διευθυντής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων κ. Γιάννη Τριανταφύλλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων τολμά και αναπτύσσει δομές που εισάγουν τις νέες και τους νέους στο υγιές επιχειρείν, κίνηση την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν ενεργά αφενός οι επιχειρήσεις αλλά και αφετέρου η ευρύτερη κοινωνία, προχωρώντας σε αντίστοιχες δραστικές αλλαγές. Υπογράμμισε επίσης την κεντρική κυβερνητική πολιτική, που εκδηλώνεται μέσω της ΔΥΠΑ, να περάσουμε από την παθητική φροντίδα της ανεργίας στην ενεργητική ενίσχυση της εργασίας.

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο Συντονιστής του θεματικού άξονα «Εκπαίδευση» της δράσης «Επιχειρείτε!» κ. Πάρις Πάτσης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕνώνουν δυνάμεις ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με το Χαμόγελο του Παιδιού
Επόμενο άρθροΝίκος Παππάς: Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση της ασυλίας του