«Όλοι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της»

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι «η Ελλάδα προστατεύει με αποφασιστικότητα τα σύνορά της» έστειλε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o κ. Μηταράκης τόνισε πως «όλοι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η επικοινωνία με την Τουρκία έχει διαταραχθεί σε σχέση με το παρελθόν» και πρόσθεσε:«Έχει υποχρέωση η Τουρκία να αποτρέπει παράνομες αναχωρήσεις μεταναστών από το έδαφός της. Εμείς απαντάμε συγκεκριμένα στις αιτιάσεις της Τουρκίας και διεθνοποιούμε το πρόβλημα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε και στην εκμετάλλευση που υφίστανται οι μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τεράστια τα ποσά που διακινούνται για κάθε μετανάστη. Υπολογίζουμε περίπου 3.500 ευρώ για κάθε ανθρώπινη ψυχή»

H χώρα μας έχει μειωμένες αφίξεις κατά 90% σε σχέση με την κρίση του 2019, είπε. Η πολιτική ανοικτών συνόρων οδήγησε σε απώλειες πολλών ανθρώπινων ζωών, πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛαμία: Πανικός από τρελή πορεία αυτοκινήτου – Παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του
Επόμενο άρθροTα σχήματα του χειμώνα στις πίστες: Η μεγάλη… επανασύνδεση και οι εκπλήξεις!