Το πρωί της Κυριακής έγινε μνημόσυνο για τα θύματα εκείνης της Γερμανικής θηριωδίας στις όμορφες Μηλιές του Πηλίου. Ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Με’ι’κόπουλος που παρέστη στην εκδήλωση μαζί με ντόπιους κατοίκους, πολλοί από τους οποίους είναι συγγενείς θυμάτων εκείνης της φρικαλεότητας, έγραψε στο facebook:

«Απ΄τα ανοίγματα των σπιτιών μας έριχναν οι Γερμανοί μιά σκόνη, πυροβολούσαν και ο χώρος λαμπάδιαζε. Ο ουρανός σε λίγο βάφτηκε μ΄ένα απαίσιο κόκκινο χρώμα, τα ζώα ούρλιαζαν, οι κρότοι από τα ξύλα που καίγονταν και από τους τοίχους που γκρεμίζονταν ήταν τρομεροί. Μας είχαν καταστρέψει. Αλλά εκείνο που ήταν αβάσταχτο ήταν το μακελειό που γινόταν στον σταθμό. Οι Γερμανοί εκτελούσαν εκεί, μέσα στην φωτιά, τους συμπατριώτες μας ανά πεντάδα…» τα λόγια ενός ηλικιωμένου αυτόπτη μάρτυρα για τη μέρα εκείνη.
Κατά τη διάρκεια των εκτελέσεων των Ελλήνων, τα στελέχη των ναζί παρακολουθούσαν ακούγοντας μουσική από γραμμόφωνο.
Το ναζιστικό έγκλημα στις Μηλιές είναι άλλος ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της γερμανικής θηριωδίας που σφυρηλατήθηκε από τη βαρβαρότητα και το μίσος των κατακτητών και βάφτηκε από το αίμα των ηρωικών και ανυπότακτων Ελλήνων. Ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο.
Η μεγαλύτερη έμπρακτη αναγνώριση στην θυσία των θυμάτων του ολοκαυτώματος είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά άνθρωποι να τυραννιούνται από ανθρώπους.
Δόξα και Τιμή στους νεκρούς του Ολοκαυτώματος των Μηλεών.
Προηγούμενο άρθροΚύθηρα: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον κάτοικο που έσωσε δεκάδες μετανάστες
Επόμενο άρθροΕπεισόδια και πετροπόλεμος στο «Γεντί Κουλέ»