Πάμε τώρα στα εγκαίνια των τριών σταθμών του Πειραιά, που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός και είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, τόσος που έκανε εντύπωση στα μέλη της κυβέρνησης που έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν μετά από τρία χρόνια κυβέρνησης να υπάρχουν τόσες επευφημίες και χειροκροτήματα στον πρωθυπουργό. Υπήρξαν όμως (και λόγο της πολυκοσμίας) πολλά απρόοπτα. Για παράδειγμα:

* Είχε δοθεί «σήμα» (ας το ονομάσω έτσι) οι πάντες (περιλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού) να εμφανιστούν χωρίς γραβάτα. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνον εμφανίστηκε με γραβάτα, αλλά επέλεξε χρώμα κόκκινο. Πειραιάς σου λέει και Ολυμπιακός, μόνον κόκκινη γραβάτα πάει.

* Την ώρα που έβγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον σταθμό, συνέβη ένα απρόοπτο. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, στρυμωγμένη ανάμεσα στον κόσμο, έχασε την ισορροπία της και έπεσε, την ώρα που πλησίαζε προς το μέρος της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άμεσα ένας άνδρας της ασφάλειας του πρωθυπουργού έσπευσε να την βοηθήσει να σηκωθεί. Ο πρωθυπουργός πλησίασε προς το μέρος της και τη ρώτησε εάν είναι καλά.

* Όποιος καθυστερεί δεν βρίσκει στην εκδήλωση θέση μπροστά. Και δεν πάει να είναι υπουργός ή του Νο2 της κυβέρνησης; Γιατί σας το λέω αυτό; Ε[ειδή είχαν κρατηθεί δύο θέσεις μπροστά για τους Αδωνη Γεωργιάδη και Γιώργο Γεραπετρίτη οι οποίο καθυστέρησαν (ίσως από την πολυκοσμία). Ο Πρωθυπουργός που είναι συνεπής στην ώρα του, είδε τις άδειες θέσεις και έδωσε εντολή να καλυφθούν πάραυτα.

*Στο παραδοσιακό καφενείο «Στάνη» (κάνει εξαιρετικό ρυζόγαλο) θέλησε ο Πρωθυπουργός να πει έναν καφέ και να συνομιλήσει με τον κόσμο. Αλλά, όπως σας είπα ο κόσμος ήταν πολύ όλοι ήθελαν να του μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του και απλώς χαιρέτησε τον κόσμο και αποχώρησε.

*Καφέ ήθελε να πιει και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά όταν πληροφορήθηκε πως ο Πρωθυπουργός πάει για καφέ για να μην υπάρξουν «ανταγωνισμοί» το ακύρωσε. Αλλωστε όπως φάνηκε και στην εκδήλωση μόνον καλά λόγια είχαν να πουν οι δυο τους.

*Οι τρεις νέοι σταθμοί, Πειραιάς, Μανιάτικα και Δημοτικό Θέατρο, αποτελούν ένα πραγματικό κατασκευαστικό επίτευγμα, είπε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣοφία Νικολάου: Εχω δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά
Επόμενο άρθροΠόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για βενζίνη το χρόνο – Οι φθηνότερες και οι ακριβότερες χώρες