Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, συμμετέχουν στη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη, με βασικό αίτημα την αύξηση των μισθών.

Σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τετάρτης, σε χώρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου στη Μαγνησία επισημαίνοντας το κτιριακό πρόβλημα, κυρίως στην προσχολική εκπαίδευση, όπου πολλά κτίρια είναι ακατάλληλα, ενώ στα δημοτικά σχολεία οι αίθουσες είναι λίγες με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να στιβάζονται σ’ αυτές.

Τόνισε επίσης, την οικονομική επιβάρυνση κυρίως των αναπληρωτών που αναγκάζονται να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο και μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους..

Σε ότι αφορά στο νέο, διευρυμένου ωραρίου σχολείο, ο κ. Μούσιος δήλωσε με στοιχεία, ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους γονείς.

Ο κ. Σπύρος Μαρίνης, γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ανέφερε ότι, τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί το 60% της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των εκπαιδευτικών και κατηγόρησε την Υπουργό Παιδείας γι’ αυταρχισμό και σκληρή ταξική πολιτική, που απαξιώνει το δημόσιο σχολείο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζήσης Καπράνος, μέλος της ΔΟΕ αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζοντας πως ιδίως για τους αναπληρωτές και τους νεοδιόριστους ο μισθός επαρκεί μόνο για τη στέγη και τις μετακινήσεις τους κι εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, η απεργία της 9ης Νοεμβρίου θα είναι γενικός ξεσηκωμός.

Προηγούμενο άρθροΣεπόλια: Στον εισαγγελέα η μητέρα της 12χρονης – Ξετυλίγεται το κουβάρι, έρχεται νέα σύλληψη για «κουκούλωμα» της υπόθεσης
Επόμενο άρθρο«Ποδαρικό» με το… δεξί για τον Προμηθέα, νίκησε εκτός έδρας 89-76 την Τρέντο