Μείωση ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης ζήτησε ο Αλεξης Τσίπρας. Το παράδειγμα της Βρετανίας επικαλέστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τις επιπτώσεις ενός μη κοστολογημένου προγράμματος. Σφοδρή κόντρα και για τη ΔΕΗ

Γύρω από τους βασικούς άξονες των επιχειρημάτων που ανέπτυξαν τις πρωτολογίες τους κινήθηκαν οι Αλεξης Τσίπρας και Κυριακος Μητσοτάκης κατά τις δευτερολογίες τους με τον Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαίωνει την κριτική που του ασκείται για «ειδυλιακή εικόνα», και τον κ. Μητσοτάκη να απαντά με το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας και της αύξησης των επιτοκίων λόγω μη κοστολογημένου προγράμματος μείωσης φόρων που ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για επιμονή του πρωθυπουργό να μην μειώνει το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, όταν όπως είπε στην Ευρώπη είναι πολλαπλάσιες οι χώρες που έχουν μειωσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. «Εσείς γιατί επιμένετε σ’ αυτό;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στο ερώτημα που του είχε θέσει ο πρωθυπουργός για το ποιους θα φορολογήσει για να βρει τα πέντε δισεκ. να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του, τόνισε ο κ. Τσίπρας «σας λέμε ότι εμείς θα υπερφορολογήσουμε αυτούς που έχουν τα αστρονομικά υπερκέρδη» αναφερόμενος πριν από όλα στις εταιρείες ενέργειας.

«Η δική μας αντίληψη βασίζεται στη στήριξη των δυνάμεων της εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πως, μη συγκρίνετε διαρκώς με την περίοδο των μνημονίων, εσείς βάλατε την Ελλάδα στα μνημόνια, δεν την βάλαμε εμείς και είχατε την τύχη να αναλάβετε όταν εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός απάντησε στην κατηγορία του κ. Τσίπρα για έλλειψη βούλησης στην φορολόγηση των υπερκερδών πως ο μηχανισμός από 1ης Ιουλίου δεν επιτρέπει καν στις εταιρείες να παράγουν υπερκέρδη γιατί τα αποσπά από τις εταιρείες εν τη γενέσει τους. Αυτός ο μηχανισμός θα υιοθετηθεί από τη ΕΕ, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως ίσως ενοχλεί, ότι η Ελλάδα αναδειχτηκε σε πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη.

Συνεχίζοντας για την ακρίβεια στην ενέργεια, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι έστω και με καθυστέρηση η ΕΕ κινείται στη κατεύθυνση της υιοθέτησης της θέσης της χώρας που τη στηρίζουν άλλες 15 χώρες, δηλαδή της επιβολής κάποιου είδους πλαφόν (ανώτατο όριο στη χονδρεμπορική τιμή).

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑντικατάσταση 4.980 παλαιών φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο Ανατολικής Σάμου
Επόμενο άρθροΠρομήθεια συστήματος επεξεργασίας πόσιμου νερού στη Λήμνο