Πάνω από 30% είναι το ποσοστό ανεργίας στο Ν. Μαγνησίας, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου από τον ΟΑΕΔ, που έχει εγγεγραμμένους 30.000 ανέργους. Την ίδια στιγμή υπάρχουν επαγγέλματα, όπως η οικοδομή που ζητούν εργατικό δυναμικό, αλλά δεν μπορούν να βρουν, γιατί ιδίως οι νέοι είναι επαναπαυμένοι στα επιδόματα και δεν πηγαίνουν για δουλειά.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΕΔ οι προσλήψεις ανέργων μέσω voucher δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει αι ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει σύντομα, γιατί ο χειμώνας που έρχεται θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα νοικοκυριά και προς την κατεύθυνση αυτή πιέζει ο Εργατικό Κέντρο Βόλου, γιατί πρέπει οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν δουλειά.

Για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 55 ετών, είπε ότι επί το πλείστον προσλαμβάνονται μόνο από δημόσιους φορείς, καθώς νομοθετική ρύθμιση επιβάλλει τις προσλήψεις τους για συμπληρώσουν χρόνο ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν.

Προηγούμενο άρθροΌθωνας Παπαδόπουλος: «Μου έχουν τηλεφωνήσει άνθρωποι από τους 213 που έχουν επικοινωνήσει με το προφίλ της 12χρονης»
Επόμενο άρθροΠαπανδρέου στην DW: Μόνο η διπλωματία δίνει λύσεις