Τα 6 UAV τύπου MQ-9 Reaper

Από την 110 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης της Λάρισας αναμένεται να επιχειρήσουν και πάλι από τις αρχές Νοεμβρίου τα 6 UAV τύπου MQ-9 Reaper των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Τώρα θα πείτε ποιο το όφελος για την ελληνική άμυνα;

Πρώτα οι εγκαταστάσεις στη Λάρισα αναβαθμίσθηκαν περαιτέρω στο πλαίσιο και της MDCA.

Και δεύτερον όταν θα έρθουν και τα ελληνικά ΜQ-9 θα είναι μια καλή συνεκπαίδευση, αφού οι πληροφορίες που μπορούν να μεταφέρουν χαρακτηρίζονται «απόλυτα χρήσιμες». Απλώς σας υπενθυμίζω ότι οι Αμερικανοί επενδύουν στη βάση συνολικά 33,5 εκατ. δολάρια, προκειμένου η 110 Π.Μ. να μπορεί να φιλοξενήσει τεχνολογικά ανεπτυγμένες πλατφόρμες τώρα και στο μέλλον.

Αν και οι πτήσεις των MQ-9 συνδέεται με την ανάγκη αποστολών επιτήρησης στην περιοχή της Μεσογείου, η ακτίνα δράσης τους (1.850 χιλιόμετρα) επιτρέπει και τη χρήση τους για αποστολές σε χώρες της πτέρυγας του ΝΑΤΟ που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα (Βουλγαρία, Ρουμανία), με σκοπό, βεβαίως, την παρακολούθηση της κίνησης στην περιοχή εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Για την Πολεμική Αεροπορία η παρουσία των MQ-9 έχει και μια περαιτέρω σημασία, καθώς ανάμεσα σε Αθήνα και Πεντάγωνο υφίσταται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για την προμήθεια των συγκεκριμένων UAV.

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέο υπαίθριο θέατρο κατασκευάζεται στο Δήμο Καρύστου
Επόμενο άρθροΟ Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα – Τουρκολιβυκό μνημόνιο και Ουκρανία στην ατζέντα