Για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στον κτηνοτροφικό τομέα μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των κτηνοτρόφων και του ζωικού κεφαλαίου μειώνεται και ότι συνεχώς κοπάδια οδηγούνται σε σφαγή, λόγω των τεράστιων εξόδων της παραγωγής.

«Εναγωνίως ζητάμε βοήθεια, ενίσχυση. Αν στηριχθεί η κτηνοτροφία, θα μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να σταθεί. Χωρίς πρωτογενή τομέα πώς θα επιβιώσει μια χώρα;», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Σήμα κινδύνου για τα γαλακτοκομικά προϊόντα: Σοβαρές ελλείψεις σε γάλα λόγω ακριβών ζωοτροφών

Αύξηση 25-30% στις τιμές

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Καταστηματαρχών Κρεοπωλών Αττικής «Οι Ταξιάρχες» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, ανέφερε ότι οι τιμές, σε σύγκριση με πέρυσι, έχουν αυξηθεί από 25%-30% με κλιμακωτή αύξηση.

Όπως εξήγησε, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να κάνουν οικονομία, καθώς δεν μπορούν να κλείσουν τα ψυγεία.

Ερωτηθείς για το πώς αντιδρούν οι καταναλωτές, ο κ. Ντεληφιλιππίδης είπε: «Οι καινούργιες συμπεριφορές των καταναλωτών είναι η μεριδοποίηση. Δεν μιλάμε για κιλά πλέον, μιλάμε για τεμάχια, δηλαδή πόσες μερίδες κρέας θέλει. Τα κιλά έχουν αρχίσει και χάνονται, ο κόσμος βασικά έχει τρομάξει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ψυχολογία του καταναλωτή είναι στα τάρταρα.

«Αν ο καταναλωτής δεν έχει ψυχολογία και να έχει λεφτά δεν θέλει να τα χαλάσει», επισήμανε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση για τα 90χρονα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας