«Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο «τσουβάλι» τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις «δημόσιες συναθροίσεις» και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την «τάξη» και την «ασφάλεια», δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση «έγκλημα» και ποιους αντιμετωπίζει ως «εγκληματίες»» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα.

Σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου

«Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ίδρυσε την πανεπιστημιακή αστυνομία» συνεχίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζει τους εργατικούς αγώνες με βία και καταστολή. Αλλά και γι’ αυτό συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας το ως «κατάχρηση εξουσίας»» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Εξίσου απαράδεκτη κι ενδεικτική του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η προσπάθεια να ανατεθούν στην Αστυνομία ρόλοι που αντικειμενικά δεν έχει, υποκαθιστώντας τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων».

Δείχνει τι θεωρεί «έγκλημα» και ποιους αντιμετωπίζει ως «εγκληματίες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να βάλει ουσιαστικά στο ίδιο “τσουβάλι” τα ειδεχθή κι ανατριχιαστικά εγκλήματα που έρχονται στο φως, με τις “δημόσιες συναθροίσεις” και άλλες εκδηλώσεις της μαζικής λαϊκής δράσης, ως πράξεις που δήθεν απειλούν την “τάξη” και την “ασφάλεια”, δεν είναι μόνο άθλια κι απαράδεκτη, αλλά δείχνει και τι θεωρεί η κυβέρνηση “έγκλημα” και ποιους αντιμετωπίζει ως “εγκληματίες”.

»Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, ίδρυσε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Γι’ αυτό σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γι’ αυτό αντιμετωπίζει τους εργατικούς αγώνες με βία και καταστολή. Αλλά και γι’ αυτό συγκαλύπτει εγκλήματα αστυνομικών, όπως η καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας το ως “κατάχρηση εξουσίας”.

Αναθέτει ρόλους στην αστυνομία που δεν έχει

»Εξίσου απαράδεκτη κι ενδεικτική του πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η προσπάθεια να ανατεθούν στην αστυνομία ρόλοι, που αντικειμενικά δεν έχει, υποκαθιστώντας τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και στήριξης των θυμάτων».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων πληρωμής για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΑΝΑΣΑ ΙΙ
Επόμενο άρθροΠροχωρούν σε Υπέρεια, Βασιλί, Ευύδριο και Ταμπάκο τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα Φάρσαλα