Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου τιμά η Μητρόπολη Δημητριάδος την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στις 5μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός της γιορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος, Προστάτου των ιεροπαίδων και αναγνωστών της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, που από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου βρίσκεται προς προσκύνηση στον Ναό, προερχόμενη από την Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, του ιερού λειψάνου και της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στους δρόμους γύρω από τον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Την μνήμη του Αγίου Δημητρίου γιορτάζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αλμυρού
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Φερρών
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πηλίου
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία απότον Πρωτ. Κωνσταντίνο Φλάκη.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νεοχωρίου
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκα, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πινακατών
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πουρίου
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Μαρμαρίνης Αγιάς
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Αγαθονίκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ποταμιάς Αγιάς
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Προεξάρχοντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ενώ ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο άρθροΜάθιου Πέρι: Έχω ξοδέψει 9 εκατομμύρια δολάρια για να μείνω νηφάλιος
Επόμενο άρθροΑκίνητα: Απλησίαστες οι τιμές και στα παλιά διαμερίσματα – Αύξηση έως 40% στη διετία [πίνακες]