«Φωτιά» έχει πάρει η αγορά των ακινήτων κι όσο κι αν αυτό έχει θετική επίπτωση στους δείκτες των επενδύσεων, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την επιδείνωση της κρίσης στέγης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, το γ’ τρίμηνο, η μέση τιμή πώλησης κατοικιών στην ηπειρωτική Μαγνησία και τον Βόλο ανέρχεται σε 1.071 € το τετραγωνικό μέτρο από 1.048 € που ήταν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,20%.

Πολύ μεγάλη αύξηση καταγράφεται όμως στα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών, η μέση τιμή πώλησης μίας κατοικίας σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο ανέρχεται στα 1.813 € / τ.μ. σημειώνοντας αύξηση κατά 11,50% σε σχέση με το 2021.

Συγκρατημένες εμφανίζονται στον Βόλο οι τιμές των ενοικίων, καταγράφοντας μάλιστα οριακή μείωση της τάξης του 1%. Ειδικότερα το γ’ τρίμηνο του 2022 η μέση τιμή μίσθωσης είναι 6,60€ / τ.μ, από 6,67€ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2022, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 3.167€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 577€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στον Πειραιά με +13,40%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Γρεβενών με -15,40%. Όσο για τις ενοικιάσεις, η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στην Πέλλα με 3,50€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 33,33€/τ.μ.

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος για Σεπόλια: Τα ονόματα των εμπλεκομένων θα δουν το φως της δημοσιότητας
Επόμενο άρθροΑυτοκίνητο νεαρού ζευγαριού από τον Βόλο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο