Με καπνογόνα και πυροτεχνήματα ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Η λεωφόρος Αμαλίας που ήταν κλειστή, άνοιξε.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ζήτησαν κυρίως την μη εφαρμογή της επέκτασης στην Τράπεζα θεμάτων στην Γ’ λυκείου καθώς και δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και μείωση των τιμών στα κυλικεία των σχολείων.

«Δεν προσαρμοζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας». Αυτό ήταν  το κεντρικό σύνθημα του φοιτητικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια.

Αιτήματα

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Οδοντιατρικής, Πληροφορικής, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ, Μηχανικών του ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, αιτήματα των φοιτητών ήταν οι δωρεάν σπουδές, μηνιαίο στεγαστικό επίδομα ύψους 300 ευρώ, παιδαγωγική επάρκεια μέσα στο πτυχίο και την άμεση κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεπόλια: Ο γιος της 37χρονης «αθωώνει» τη μητέρα του – «Μεγάλωσε σε μοναστήρι… »
Επόμενο άρθροΕξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες – Εξιχνιάστηκαν 262 υποθέσεις, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις