Στην τελευταία επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον Όλαφ Σολτς, σημειώνοντας ότι από τότε υπάρχει οικονομική πρόοδος σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική ισορροπία.

Η Ελλάδα αμύνεται απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τις επιθέσεις της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία συνεργάζονται επί ίσοις όροις, όχι στο πλαίσιο δανειστή και δανειζόμενου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και θύμισε την τοποθέτηση του Βίλι Μπραντ το 1975 στην Αθήνα για κοινή ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, κάτι το οποίο ο ίδιος προσυπογράφει.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι Ελλάδα και Γερμανία πρωτοστατούν στην «πράσινη μετάβαση» και έδωσε το παράδειγμα της συνεργασίας στην Αστυπάλαια.

Τα κενά μεταξύ μας υπάρχουν για να γεφυρώνονται, είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στις πολεμικές αποζημιώσεις και ιδιαίτερα στο κατοχικό δάνειο.

Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει τον πόλεμο στο έδαφός της σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή. Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο κρίσιμο ζήτημα του φυσικού αερίου.

«Ο Ερντογάν δηλητηριάζει με ψέματα τον λαό του κατά της Ελλάδας», «τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανένα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες της Τουρκίας σε σχέση με το προσφυγικό.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου
Επόμενο άρθροΗ «Πρόταση Ζωής» στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου για το σχολικό εκφοβισμό