Σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές προχώρησαν οι Αρχές για τα επεισόδια που ξέσπασαν στα Προπύλαια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κατασκευή σταθμού Μετρό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 20:15 ανακοινώθηκε στα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια ότι μπορούν να κάνουν πορεία καταλαμβάνοντας μόνο μια λωρίδα της Πανεπιστημίου ώστε να μην κλείσει τελείως η κυκλοφορία.

Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, αντέδρασαν πετώντας μπογιές, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που ως συνήθως απάντησαν άμεσα με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Μετά την απαγόρευση, διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της οδού Ασκληπιού προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων χρησιμοποιώντας τους ως οδοφράγματα.

Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι μεγάλες υλικές καταστροφές με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να γίνονται εύκολοι στόχοι για όποιους θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις και εικόνες καταστροφής, ενοχοποιώντας τις πορείες είτε ασυνείδητα γιατί είναι θερμοκέφαλοι είτε συνειδητά.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε βίντεο στο οποίο καταγράφεται η μανία με την οποία κάποιος με σκούρα ρούχα επιτίθεται σε οδηγό, ενώ σπάει με κλωτσιές το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.

Δείτε το βίντεο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροWSJ: Τι σημαίνει όταν οι συνάδελφοί σας παραιτούνται σιωπηρά
Επόμενο άρθροΝέα «γκέλα» για την Ουντινέζε, 1-1 με τη Λέτσε