Αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι ογκολογικοί ασθενείς οι οποίοι επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου για ιατρική βοήθεια. Η ανάγκη για δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου είναι επιτακτική, όπως τονίστηκε, στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτικής Ογκολογίας που άρχισε την Παρασκευή στο Βόλο με τη συμμετοχή, το Σάββατο, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή και θ’ αναλυθούν όλα τα νέα δεδομένα στο χώρο της ογκολογίας, της διαχείρισης ογκολογικών ασθενών, της εκπαίδευσης των νοσηλευτών και της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Ο κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πρόεδρος του τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας τόνισε ότι, ο ογκολογικός ασθενής στην Ελλάδα λαμβάνει πολύ περισσότερη βοήθεια απ’ ο,τι στο εξωτερικό με νέα φάρμακα και θεραπείες.

Το ίδιο υποστήριξε η κ. Ελένη Κουκουλάρη Κυρίτση,  Ομότιμη  Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και  πρόεδρος Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η κ. Χρύσα Λάμπρου, Προϊσταμένη νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, αναφέρθηκε στην αύξηση των ασθενών με καρκίνο τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας την ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης του ογκολογικού ασθενούς με τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Βόλου.

Συμφώνησε μαζί της και η κ. Κατερίνα Χαρανά, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Σημαντική εκδήλωση για την «οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατ. Μεσόγειο»
Επόμενο άρθροΟ Τίμος Ζαχαράτος παρουσιάζει συνταγή για λαχταριστό Mac’n’ Cheese με κοτόπουλο