Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται στη φυλακή γιατί διακινούσε παιδικό πορνογραφικό υλικό, η ιδέα και μόνο συνεχίζει να προκαλεί ανατριχίλα.

Επί έξι χρόνια ο διακεκριμένος συγγραφέας, φέρεται ότι «κατέβαζε» υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε συγκεντρώσει συνολικά 301 αρχεία από 234 διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς «ξετρύπωσαν» τα βίντεο παιδικής πορνογραφίας του συγγραφέα

Έκαναν το ίδιο άλλοι τρεις

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, τρεις ακόμη άνδρες κατηγορούνται ότι κατέβαζαν υλικό από την ίδια πλατφόρμα με τον συγγραφέα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποίησε το εξειδικευμένο λογισμικό «Child Protect», για να φτάσει στα ίχνη του. Αρχικά εντόπισαν το στίγμα του και στη συνέχεια προχώρησαν σε ταυτοποίηση πριν τελικά τον συλλάβουν.

Ένας από τους οκτώ χειρότερους

Ο συγγραφέας φέρεται να είναι ένας από τους οκτώ πλέον σημαντικούς παραλήπτες σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ο Βασίλης Παπαθεοδώρου από τις 18 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 ήταν ενεργό μέλος στο δίκτυο που επιτρέπει την αποθήκευση των αρχείων και εν συνεχεία την απευθείας ανταλλαγή τους μεταξύ των χρηστών.

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων που επικαλείται τώρα τον πρότερο έντιμο βίο για να απαλύνει το βαρύ κατηγορητήριο, κρατείται με 19 άτομα στον ίδιο θάλαμο στις φυλακές της Τρίπολης, υπό μεγάλο στρες και με επίσκεψη μόνο από τον πατέρα του.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤηλεργασία: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων μπορούν να κάνουν αίτηση
Επόμενο άρθροΤο δυστοπικό μέλλον: Video Game που σε σκοτώνει στην αληθινή ζωή