Νέα στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του σε κατάστημα της αλυσίδας «Μασούτης», της αλυσίδας που κατά τα στοιχεία που παρουσίασε χθες, Τετάρτη, είχε το φτηνότερο «καλάθι».

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού τις δύο πρώτες εβδομάδες «644 έμειναν ακριβώς τα ίδια, ίδια συσκευασία, ίδιο προϊόν. Από αυτά τα 644 μόνο σε δύο ανέβηκε η τιμή σε μια αλυσίδα που είχε μειώσεις σε άλλα προϊόντα».

Παράλληλα «101 προϊόντα είχαν χαμηλότερη τιμή και 150 προϊόντα ήταν διαφορετικά από εβδομάδα σε εβδομάδα και εκεί είχαμε καλύτερες τιμές».

«Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι δεν θα λειτουργήσει το καλάθι»

«Στο σύνολο της αξίας του καλαθιού τα περισσότερα καλάθια αν τα αθροίσετε είχαν μικρότερη τιμή από την προηγούμενη. Όσοι νομίζουν ότι δεν θα λειτουργήσει το καλάθι κάνουν λάθος. Όλες οι αλυσίδες έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και παρουσιάσαν καλά καλάθια» συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και προανήγγειλε ότι «κάθε Τετάρτη θα είμαι σε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θα έχει τις χαμηλότερες τιμές».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «σήμερα θα ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία που θα υποστηρίξουμε με νόμο και πρόστιμο το μέγεθος της ταμπέλας. Το Σάββατο πήγα σε 10 σούπερ μάρκετ μόνος μου και είδα ταμπελάκια μικρά και ασπρόμαυρα. Θα ήθελα να συνεννούμασταν καλόπιστα και χωρίς πρόστιμο αλλά αυτό δεν συνέβη».

Εξήγησε, επίσης, ότι το δεύτερο σημείο της τροπολογίας προβλέπει ότι κάθε σούπερ μάρκετ υποχρεούνται να φέρει «παρόμοιο προϊόν σε ίδια τιμή» με αυτό από το καλάθι του νοικοκυριού όταν το δεύτερο παρουσιάζει προσωρινά έλλειψη.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΌλο το πρόγραμμα μετάδοσης των αγώνων
Επόμενο άρθροΑκόμη μία διακοπή νερού στον Βόλο – Δείτε που και πότε