To νέο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Rafarm, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες με διεθνή παρουσία, της πρώτη με πιστοποίηση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εγκαινιάστηκε χθες στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Παιανία.

Πρόκειται για μια επένδυση που εντάσσεται στο πενταετές επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ύψους 65 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021-2025.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Άρης Μητσόπουλος, επεσήμανε πως στη διάρκεια των 45 και πλέον ετών δραστηριοποίησης της εταιρείας, έχουν αναπτυχθεί πάνω από 100 φαρμακευτικά προϊόντα και η εταιρεία διατηρεί πάνω από 1.100 εγκεκριμένες άδειες παγκοσμίως. Μάλιστα, μετά και την πιστοποίηση από το FDA για την ανάπτυξη και παραγωγή στείρων και σύνθετων φαρμακευτικών σκευασμάτων, κυκλοφορούν στην Αμερικανική αγορά 6 σκευάσματα της Rafarm, ενώ ανοδική είναι και η πορεία των εξαγωγών της στον Καναδά. Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί επίσης και από τον Ευρωπαϊκό και τον Καναδικό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ εξάγει σε 60 χώρες, με αποτέλεσμα πάνω από το 30% του ετήσιου καθαρού κύκλου εργασιών της να προέρχεται από εξαγωγές και η εταιρεία να παρουσιάζει ανάπτυξη της τάξης του 15% πέρυσι σε σχέση με το 2020.

Παράλληλα, σε κτιριακές εγκαταστάσεις 16.000 τ.μ. παράγονται προϊόντα για 80 φαρμακευτικές εταιρείες, ανεβάζοντας το σύνολο των παραγομένων προϊόντων στα 400.

Οι επενδύσεις για έρευνα φθάνουν το  10% του καθαρού κύκλου εργασιών.

Το νέο Ερευνητικό Κέντρο στεγάζεται σε κτίριο έκτασης 2.500 τ.μ. τεσσάρων επιπέδων και αποτελεί για τη διοίκηση της εταιρείας χώρο καινοτομίας και ανάπτυξης όπου σήμερα απασχολούνται 80 επιστήμονες με προοπτική σύντομα να αυξηθούν σε πάνω από 120 άτομα. Η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης, αναπτύσσει 10 νέα προϊόντα κάθε χρόνο και η ομάδα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας έχει 30 ενεργά έργα κάθε στιγμή.

Ο κ. Μητσόπουλος, δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό σημείωσε πως την τελευταία δεκαετία υπερδιπλασιάστηκαν οι θέσεις εργασίας φτάνοντας σήμερα τις 650, για να προσθέσει πως η εταιρεία συνεργάζεται με επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, με Πανεπιστηµιακά Ιδρύµατα, καθώς και µε ερευνητικά κέντρα διεθνούς κύρους.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο ιδρυτής και πρόεδρος της Rafarm Νίκος Ρασσιάς, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ολύμπιος Παπαδημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θ. Τρύφων και Δ. Δέμος, αντίστοιχα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε στις νίκες η Ρεάλ, 2-1 την Κάντιθ
Επόμενο άρθροΣακελλαροπούλου: Ισχυρός ο συμβολισμός του Pharos Summit για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ