Νέα δεδομένα στην υπόθεση της συγχώνευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων με την Παγκρήτια, δημιουργεί μια συνάντηση που έγινε χθες. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον η Παγκρήτια επανεξετάζει τη συγκεκριμένη συγχώνευση η οποία μέχρι πρότινος θεωρούνταν από κύκλους της αγοράς ως σίγουρη.

Χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Αθήνα, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου Αντώνη Βαρθολομαίου και του Αλέξανδρου Εξάρχου της Thrivest Holdings, του νέου κύριου μετόχου, παρουσία νομικών συμβούλων και στελεχών από το οικονομικό επιτελείο της τράπεζας.

Δύο ήταν τα θέματα συζήτησης: Η συμφωνία που είχε υπογράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν η τράπεζα για τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων με την QQuant.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, λένε οι πληροφορίες, εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για τους όρους συγχώνευσης με την Τράπεζα Χανίων, καθώς διαπιστώθηκαν σημεία που πρέπει να επανεξεταστούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών.

Επίσης και για τη συμφωνία με την Qquant κρίθηκε επιβεβλημένη η επανεξέταση των όρων της, ώστε να διασφαλιστούν κατά το μέγιστο τα συμφέροντα της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαϊου 2022 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, η οποία ενέκρινε και επικύρωσε με ποσοστό 98,39%, όλες τις μέχρι σήμερα πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της σκοπούμενης συγχώνευσης της Τράπεζας Χανίων με την «Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.». Εξουσιοδότησε δε το Δ.Σ να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ήθελε απαιτηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης της σκοπούμενης συγχώνευσης.

Εξι μήνες μετά φαίνεται να προκύπτουν νέα δεδομένα που αλλάζουν τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ο Θεός αποφασίζει, είναι ένα Μουντιάλ»
Επόμενο άρθροΚρήτη: Ένα παραθαλάσσιο χωριό το πιο ζεστό μέρος της Ευρώπης