Ανοιχτή επετειακή εκδήλωση με θέμα «Ο Τύπος στην Αντίσταση», συνδιοργάνωσαν στο Βόλο, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για να τιμήσουν την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης που γιορτάζεται στην χώρα μας στις 25 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ήταν αφιερωμένη στη δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίτσα Κολιού, προκειμένου να τιμηθεί για το σπουδαίο έργο που κληροδότησε με θέμα την Εθνική Αντίσταση.
o tipos
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Διδάκτωρ ιστορίας Ελένη Πασχαλούδη και ο δημοσιογράφος Μάκης Μπαλλής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, ενώ για τη Νίτσα Κολιού, την πρώτη γυναίκα πρόεδρο Ένωσης Συντακτών, μίλησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς.
antistash
Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Τσιγκλιφύσης και η αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτρια Ιστορίας κ. Ιωάννα Λαλιώτου.
Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσίαση στο Βόλο του βιβλίου «Άρωμα ευγένειας Άγιος Ευγένιος»
Επόμενο άρθρο«Η συνέντευξη του Ρονάλντο δεν επηρεάζει τη δική μας δουλειά»