Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, 22:06

H παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), πήρε θέση για το ζήτημα με τα περιβραχιόνια που είχαν σκοπό να φορέσουν οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων με το μήνυμα “One Love”.

Η FIFPro εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στους αρχηγούς των εθνικών ομάδων που είχαν σκοπό να φορέσουν περιβραχιόνιο στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά απειλήθηκαν με κυρώσεις από τη FIFA.

Αναλυτικά:

«Κατ’αρχάς διαφωνούμε με την πρόταση οι αρχηγοί να αντιμετωπίσουν κυρώσεις που επηρεάζουν τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω μιας συλλογικής ενέργειας από τις ομάδες, τις ομοσπονδίες και τις ηγεσίες τους. Φορώντας τα περιβραχιόνια, οι αρχηγοί θα αποτελούσαν το όχημα της συλλογικής ενέργειας. Το να μετακυλήσει η απειλή της κύρωσης σε αυτούς είναι λάθος», σχολίασε η ανακοίνωση.

«Οι παίκτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την υποστήριξη στα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου -και θα υποστηρίξουμε οποιονδήποτε αρχηγό χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες του για να το κάνει. Επιμένουμε ότι η σημαία με το ουράνιο τόξο δεν συνιστά πολιτική δήλωση, αλλά υποστήριξη της ισότητας, ενός οικουμενικού ανθρωπινού δικαιώματος»


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, 22:06

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση στο Βόλο της Θεσσαλίας ως τουριστικού προορισμού
Επόμενο άρθροΠροσφυγικά: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 78 προσαγωγές – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.