Συμπληρώνοντας 10 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, το ερχόμενο Σάββατο 3 και το επόμενο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στον θόλο και θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 εκδήλωση με θέμα: «Πατριαρχία και έμφυλη βία. Οι απαντήσεις του φεμινιστικού κινήματος». Μετά το τέλος θα ακολουθήσει πάρτι.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο της λέσχης (Μεταμορφώσεως 19) επίσης στις 19.00 με θέμα: «Σπάμε τα δεσμά των πόλεων φυλακών. Η ανάγκη μαχητικής οργάνωσης στις γειτονιές. Εμπειρίες και προοπτικές των κοινωνικών εγχειρημάτων στις πόλεις». Μετά το τέλος θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Στους χώρους των εκδηλώσεων θα υπάρχει βιβλιοπωλείο και θεματικά περίπτερα.

«Η συγκρότηση της Λέσχης ήρθε να απαντήσει με τον τρόπο της στην ανάγκη των καιρών για την οργάνωση μιας μαχητικής παρέμβασης στην πόλη και τις γειτονιές του Βόλου. Στη συγκρότησή της συμμετείχαν κάποιοι από τους πρωτοπόρους των εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων της περιόδου. Εργάτες που συμμετείχαν στους σημαντικότερους αγώνες του εργατικού κινήματος τοπικά. Φοιτητές με σημαντική συμβολή στο αγωνιστικό ρεύμα της δεκαετίας του 2000 που άλλαξε τους όρους σύγκρουσης με το καθηγητικό κατεστημένο και τις κυβερνήσεις, καθώς επίσης αγωνιστές του αντιρατσιστικού, αντιφασιστικού και περιβαλλοντικού κινήματος», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Λέσχης.

 

Προηγούμενο άρθροΨηφιακός ο έλεγχος στον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου Αρταίων
Επόμενο άρθροΔύο δεξαμενές ψηφοφόρων για τρεις διεκδικητές