Σε ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Βόλου (Παγκύπριο) στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας στο πλαίσιο της συνεργασίας των αδελφοποιημένων σχολείων.

Δυνατά συναισθήματα κατέκλυσαν τους μαθητές στον δρόμο για Δερύνεια, παραπλεύρως της Νεκρής Ζώνης, που κορυφώθηκαν στο «αγνάντεμα» της πόλης – φάντασμα της Αμμοχώστου από το ειδικό σημείο στη Δερύνεια. Η διαμονή της αποστολής ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας και στο Πάρκο των γλυπτών.

Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να συγκρίνουν την αρχιτεκτονική της σύγχρονης Λευκωσίας με το ιστορικό κέντρο της παλιάς Λευκωσίας και να γευτούν εδέσματα της κυπριακής κουζίνας.

Στην αποστολή αδελφοποίησης συμμετείχαν 26 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Τους μαθητές συνόδευσαν: ο διευθυντής Γιάννης Καραφέρης Ιωάννης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Σοφία Ξυραφάκη, Λεωνίδας Χριστοδουλίδης και Αθηνά Πανηγυριτζόγλου. Την προσπάθεια αγκάλιασε και στήριξε όλος ο σύλλογος των εκπαιδευτικών με την αμέριστη συμπαράσταση τους.

 

Προηγούμενο άρθροΚλειστή σήμερα η αγορά του Βόλου
Επόμενο άρθροΑύξηση 8,28% στα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία