Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς».

«Το “Ιδρυμα Αντώνης Σαμαράς” πραγματοποιεί, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5) με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά», ανέφερε η ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση παραβρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καθώς και πλειάδα υπουργών και στελεχών της ΝΔ. Το παρών δίνουν επίσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κ.α.

Το βλέμμα της ΝΔ στο θέατρο Παλλάς

Το «όλον» της ΝΔ (και όχι μόνο) στρέφει απόψε το βλέμμα στο θέατρο Παλλάς όπου αναμένεται λίγο μετά τις 19.00 η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Κυβέρνηση, κόμμα αλλά και «πράσινα» στελέχη έχουν λάβει πρόσκληση και μένει να φανεί ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην αίθουσα και ποιες θα είναι οι απουσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι δύο έτεροι γαλάζιοι πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, προτίθενται να παραστούν, όπως βεβαίως και υπουργοί και βουλευτές.

Πρόσκληση έλαβαν και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία ο Σαμαράς έχει σχέσεις από την περίοδο συγκυβέρνησης της ΝΔ με τη Χαριλάου Τρικούπη. Ανάμεσά τους φυσικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφορές εφ’ όλης της ύλης;

Οι εκτιμήσεις για τους τόνους που θα επιλέξει να υιοθετήσει ο πρώην πρωθυπουργός καθώς και για το… εύρος των μηνυμάτων που θα εκπέμψει ποικίλουν. Άλλοι στοιχηματίζουν ότι θα επιχειρήσει σινιάλα ενότητας της ΝΔ, χωρίς να κρύβει τις πάγιες θέσεις του για σημαντικά θέματα – όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής. Άλλοι θεωρούν ότι η εκδήλωση θα λειτουργήσει ως βήμα για τις πρώτες δημόσιες αναφορές του στην υπόθεση των υποκλοπών που στριμώχνει τη ΝΔ.

Το όνομά του άλλωστε έχει περιληφθεί στη λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento» με τους φερόμενους στόχους παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα τη σιωπή του. Μάλιστα αύριο αναμένεται η σύγκρουση κορυφής στη Βουλή κατά τη ψήφιση στην Ολομέλεια της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ΕΥΠ, τα λογισμικά παρακολούθησης και την κυβερνοασφάλεια.

Εσωκομματικές ισορροπίες

Στην κυβέρνηση θα επιθυμούσαν σαφή σήματα ενότητας της ΝΔ και τήρησης εσωκομματικής ισορροπίας και… νηνεμίας. Ιδίως σε μια περίοδο που ανοίγουν συνεχώς μέτωπα σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενόψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης. Εξού και όλοι καταγράφουν προσεκτικά την κινητικότητα όλων, επιχειρώντας να διαβάσουν τι κρύβεται από πίσω.

Από το στενό περιβάλλον του μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού τηρείται πάντως μέχρι την τελευταία στιγμή σιγήν ιχθύος για όσα θα περιλαμβάνονται στην κεντρική ομιλία. Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τον τρόπο σκέψης του σχολιάζουν όμως με νόημα ότι ουδέποτε ο Σαμαράς έχει κρύψει τις απόψεις του.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤοπικά σχέδια δράσης για τους Ρομά συντονίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις γειτονιές