Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, 21:15

Ήταν 31 Ιουλίου του 2015 όταν έφυγε από την ζωή ο 24χρονος Βασίλης Καπενής από την περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια, ένα νέο παλικάρι γεμάτο αγάπη για τον αθλητισμό, εξαιτίας μίας σπάνιας πάθησης από την οποία είχε προσβληθεί και επηρέασε το πάγκρεάς του.

Η οικογένεια και οι φίλοι του αδικοχαμένου νέου για να τιμήσουν τη μνήμη του, αποφάσισαν να αφιερώσουν έναν χώρο με διάφορα εκθέματα από σπουδαίους Έλληνες και ξένους αθλητές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο, δίνοντας το όνομά του στο ιδιαίτερο αυτό μουσείο, για να μείνει αποτυπωμένο στο πέρασμα των χρόνων.

Παράλληλα, κάθε χρόνο στη μνήμη του Βασίλη οργανώνεται φιλικός αγώνας, όπου μαζεύονται διάφοροι φίλοι του μαζί με ποδοσφαιριστές και τιμούν τη μνήμη του.

Ποδοσφαιριστές όλων των συλλόγων, σπουδαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού έχουν παραχωρήσει φανέλες, μπάλες και άλλα αντικείμενα στο Μουσείο του Βασίλη Καπενή, στο οποίο σήμερα εκτίθενται 270 φανέλες φορεμένες και ανάμεσά τους βρίσκονται και 25 φανέλες της δεκαετίας του ’80!

Το μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό, σχολεία, συλλόγους κλπ, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπεύθυνο Γιώργο Καπενή.

Δείτε μερικές εικόνες από τα σπουδαία αυτά εκθέματα:

 

 

 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022, 22:43

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜε τέτοιο πριμ πως να μη σηκώσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο;;;;;;;
Επόμενο άρθροΝίκησε ο Ολυμπιακός Βόλου στο μπάσκετ-Αποτελέσματα και βαθμολογία στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής